Sultangazi’de gençler ‘flört şiddeti’ni konuştu
Sultangazi’de Ekmek ve Gül’ den Hilal Tok ve Avukat Gülşah Kaya’nın konuşmacı olduğu etkinlikte, genç kadınlar flört şiddetini tartıştı.

İstanbul Sultangazi’de Emek Gençliği’nin çağrısıyla ‘ Sultangazi Bilim Atölyesi’ kapsamında gençler bir araya gelerek flört şiddetini konuştu. Ekmek ve Gül’ den Hilal Tok ve Avukat Gülşah Kaya’nın konuşmacı olduğu etkinlikte, genç kadınlar da sohbete katıldı. Flört şiddetini tanımlayan Hilal Tok, ilişkideki kırıcı, tehditkar, aşağılayıcı, talepkar ifadelerden birbirinizin düşünce ve duygusuna saygı duymamaya; baskı ve egemenlik altına almaya çalışmaktan, fiziksel zara ve cinsel zorlamalara kadar geniş, zaman zaman farketmesi güç bir tarifi olduğunu vurguladı. Gençlerin düşünceleri ve yorumları ile interaktif şekilde devam eden etkinlikte flört şiddetine ilişkin konuşan gençler de ilişkide taraflardan birbirinin sahibi olduğunu düşünerek karşı tarafın hayatından ödün vermesini, neredeyse hayatının her noktasında söz sahibi olmayı doğru bulduğunu ifade ederek sohbete dahil oldular. Böyle bir durumun içinde isek önemli olanın bunu farketmek, paylaşmak ve de bu şiddet içerikli ilişkiden kurtulmak olduğu belirtilen konuşmada gençlerin unutmaması gereken bir cümleye vurgu yapıldı: “Şiddet varsa sevgi yoktur!”

Avukat Gülşah Kaya da yaşanan flört şiddeti karşısında “hukuksal olarak ne yapılabilir, haklarımız nelerdir” konularına değindi. Sözüne; şiddetin çevremiz, toplum ve medyanın da işbirliğiyle biçilen rollerle başladığını belirten Kaya, şiddet döngüsünün fark edildiği an o ilişkinin bitirilmesi gerektiğini tekrar vurgulandı. Gençlerin ve katılımcıların hayatlarından da örnekler verilen konuşmada ilişkinin içindeyken şiddeti fark etmenin kolay olamadığı bu sebeple arkadaşlar ve güvenilen yetişkinlerle paylaşımın önemi dile getirildi. Flört şiddetinde görülen sosyal medya veya ısrarlı takip, hakaret, mesaj ile baskı uygulanma, tehdit edilme durumlarında haklarımız olduğu belirtildi. Gençlerin soruları ile de detaylandırılan bu konuda yöntem ve başvuru yolları aktarıldı.

Gençlerin de kendi deneyimlerini anlatmasının ardından sona eren etkinlikte, dayanışmanın önemi ve gücüne de dikkat çekildi.

İlgili haberler
Flört şiddeti nedir?

Kadınlar için korkutucu bir deneyim! Korkmayın... Ama flört şiddetinin şiddete açılan kapılarından b...

İlişkin güvenli mi? 5 soruda test et

Seviyorsun, seviliyorsun. Ya da öyle sanıyorsun, ama zarar görüyorsun. Ya da bir arkadaşının ilişkis...

Flört şiddetini nasıl fark ettim?

Kadın arkadaşlarının desteği ve dayanışmasıyla maruz kaldığı flört şiddetinden kurtulan bir üniversi...