Suriyeli bebek, yoksulluk yangınında can verdi
Antalya Serik’te serada çalışan Suriyeli anne baba işe gittiği sırada konteynerde yalnız kalan 6 aylık bebek çıkan yangında hayatını kaybetti.

Antalya’da yaşamlarını sürdürebilmek için tarım işçiliği yapan eşler, 6 aylık çocuklarını konteynerde bırakmak zorunda kaldı. İki tarım işçisi çalışırken konteynerde çıkan yangında çocukları yaşamını yitirdi.

DHA’nın haberine göre Olay dün saat 07.00 sıralarında Serik’e bağlı Kozağacı Mahallesi’nde meydana geldi. Serada işçi olarak çalışan Suriyeli anne ve baba, adı öğrenilemeyen 6 aylık kız çocuklarını evde bırakarak, sabah erkenden çalışmaya gitti. Ailenin evde bulunmadığı sırada konteynerde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangını gören çevredekiler bağırarak yardım isterken, sesleri duyan aile de yangını fark edip, koşarak eve geldi.

BABASI YANAN KONTEYNERDEN ÇIKARDI

Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri çağrılırken, baba ise 6 aylık kızını dışarı çıkarmak için yanan eve girdi. Kısa sürede gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, babanın alevlerin arasından çıkardığı bebeğe ise sağlık ekipleri müdahale etti. Ancak küçük çocuğun yaşamını yitirdiği belirlendi.

Bebeğin cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumuna sevk edildi.

Kaynak: DHA


İlgili haberler
Suriyeli tarım işçisi kadın, tüfekle vurulmuş hald...

Adana’da Suriyeli tarım işçisi Rihab el-Rihabi, evinde tüfekle vurulmuş halde bulundu.

Suriyeli işçi kadınlar anlatıyor

Savaş nedeniyle Türkiye'ye gelmek zorunda kalan Suriyeli mülteciler için aradan geçen onca yıla rağm...

Pandemi sürecinde tarımda çalışma hakları ve kadın...

‘Önümüzdeki süreçte hem işçilerin sağlığı için hem de her yıl çocuklarıyla birlikte seyahat eden kad...