Tacizciye ‘ev hapsi’ meclis gündeminde
Adana'da taciz zanlısı apartman yöneticisinin tacize uğrayan çocuğun yaşadığı apartmanda 'ev hapsine' gönderilmesi skandalını Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş Aile Bakanına sordu.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Adana Güzelyalı’da aynı binada apartman görevlisi olarak çalışan ailenin 15 yaşındaki kızına 4 yıl boyunca tacizde bulunan apartman yöneticisinin önce tutuklanıp sonra ‘ev hapsi’ ile çocuğun yaşadığı apartmana gönderilmesi konusunda Aile Bakanı’nın yanıtlaması için soru önergesi verdi.
Meral Danış Beştaş Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya şu soruları yöneltti:

* Adana’da meydana gelen cinsel istismar vakasından haberdar mısınız?
* Olayın kamuoyuna yansımasının ardından bu hususta Bakanlığınız birimlerince bir çalışma yapılmış mıdır? Mağdura ulaşılmış mıdır?
* Cinsel istismar zanlısı C.S.’nin mağdur A.Y. ile aynı apartmanda oturdukları göz önüne alındığı vakit C.S. için mahkemece öngörülen “ev hapsi” cezası gerçekten suçtan caydırıcılığı sağlayama muktedir bir ceza yöntemi midir? Cinsel istismar suçlarında neden tüm deliller sabit olduğu halde mahkemenin “ev hapsi” yönünde karar uygulaması “cinsel istismar” suçları ile mücadeleye zarar vermiyor mu?
* Cinsel istismar suçlarında caydırıcılığı sağlamakla mükellef olan yargı erki neden görevini yapmıyor? Yargı erkinin vermiş olduğu bu tür kararlar bu suçları meşru zemine taşımıyor mu?
* Bahse konu davaya Bakanlığınız müdahil olacak mıdır?
* Mağdurun maruz kaldığı elim olaydan en az etkilenmesini sağlamak adına bir çalışma yapacak mısınız? Bu konuda Bakanlık birimlerinizi görevlendirdiniz mi?
* Cinsel suçlarla mücadele için Bakanlığınız ne tür çalışmalar yapmaktadır? Adalet Bakanlığı ile ortak çalışmalar yapılması gündeminizde olacak mıdır?
* Cinsel suç mağdurlarını ne zaman sahiplenecek ve gerçekten bu suçla mücadeleye dönük çalışmaları ne zaman yapacaksınız?


AİLE BAKANLIĞI: 'OKUL AÇILSIN, ÇOCUĞU REHBER ÖĞRETMENE YÖNLENDİRİRİZ' DEMİŞ
Ailenin avukatı Sevil Aracı, yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekmiş, Aile Bakanlığının yaklaşımını “Koruma kararı kağıt üzerinde. Herhangi bir denetlemeye tabi tutulmuyor. Aileyi psikolojik ve sosyal anlamda yıpratıyorlar. Çocuk intihar girişiminin ardından psikiyatra yönlendirildi. Ancak ailenin ekonomik durumu zaten kötüyken, adalet arama sürecinde bir de işsizlikle tehdit edildikleri için daha zor koşullarla karşı karşıya kaldılar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü ise bütün bu yaşananlar karşısında sadece ‘Okul başladığında rehber öğretmenleri aracılığıyla destek olacağız’ demiş durumda” diyerek ortaya koymuştu.
Avukat Sevil Aracı: Adalet bunun neresinde?

İlgili haberler
Tacize uğrayan çocuğun ailesine “burada çalışamazs...

Adana’da apartman görevlisi bir ailenin kızı apartman yöneticisi tarafından 4 yıl boyunca tacize uğr...

Tacizciye, taciz ettiği çocukla aynı apartmanda ‘e...

Adana’da apartman görevlisinin 15 yaşındaki kızını taciz eden yönetici önce tutuklandı, sonra ev hap...

Adana Kadın Platformu’ndan ‘tacizciye ev hapsi’ öd...

Tacizle yargılanan zanlı, taciz ettiği çocuğun kaldığı apartmandaki evine ‘ev hapsine’ gönderildi. A...