Tacize susmayan kadını işten atan kooperatife tepki
İMKO kooperatif yönetiminde olan erkeğin tacizine sessiz kalmadığı için işten atılan kadın için Bağımsız Körfez Kadınlar Birliği basın açıklaması yaptı.

İMKO kooperatifte muhasebeci olarak çalışan Pınar adlı bir kadının yönetimde bulunan bir erkek tarafından maruz kaldığı taciz, şiddet, mobbing ve işten atmaya Bağımsız Körfez Kadınlar Birliği basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Açıklamada, “Kooperatif yönetimin başında olan kişi şiddeti uygulamış çevresi görmüş ve susmuştur. Kooperatif yönetiminde yer alan kişi, Pınar’ı uygunsuz isteklerine cevap vermediği, boyun eğmediği için tehdit etmiş ve işten çıkarmıştır” diyen kadınlar, maruz kaldığı tacize sessiz kalmayıp, ses çıkardığı için işten atılan kadın işçi için, işyerindeki şiddete ve tacize karşı da koruyucu önleyici yükümlülükler sağlayan İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasını talep etti.

“İstanbul Sözleşmesi herkesin, özellikle de kadınların, gerek kamu gerekse özel alanda şiddete maruz kalmaksızın yaşama hakkını yaygınlaştırmak ve korumak için gerekli olan yasal ve diğer tedbirlerin alınmaasını kapsar. İstanbul Sözleşmesinin uygulanması için biz Bağımsız Körfez Kadınlar Birliği olarak Pınarın yanındayız. Pınarın davasının takipçisi olacağız. Pınar'ın sesi olacağız.

İlgili haberler
Koronaya karşı önlem istedikleri için işten atılan...

Koronaya karşı önlem istedikleri için Manisa OSB’de basın açıklaması yapan ve ardından işten atılan...

İşyerinde şiddet, ayrımcılık ve İstanbul Sözleşmes...

İstanbul Sözleşmesi, işyerinde de şiddetin önlenmesi bakımından bir araç. İşyerinde kadına yönelik ş...

ILO 190: İş yerinde şiddete karşı bir dayanak

ILO 190 iş yerinde şiddet ve taciz konusunda yazılmış en kapsamlı metin. Biliyoruz ki işyerlerinde d...