‘Tadilat’ bahanesiyle kapatılan sığınmaevi 5 yıldır açılmıyor!
Aliağalı kadınlar, yaşadıkları kentte belediye tarafından kapatılan kadın sığınmaevinin tekrar açılması için imza topladı.

İzmir Aliağa’da yaşayan kadınlar, belediye tarafından tadilat nedeniyle kapatılan ve 5 yıldır tadilatı bitmeyen kadın sığınmaevinin bir an önce açılması için topladıkları imzaları belediyeye ulaştırdı. Açıklama yapan kadınlar artan kadın cinayetlerine ve şiddete dikkat çekerken tadilat bahanesiyle Aliağa’da beş yıldır kapalı bulunan kadın sığınmaevinin yeniden açılması talebinde bulundu. Belediyelerin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen kadınlar bir aylık süreçte oturdukları mahallelerde kadınlardan imza topladı.

Yaklaşık 750 imzanın toplandığı kampanya sonrası imza metinlerini belediyeye ileten kadınlar “Ülkemizde giderek artan kadın cinayetlerine karşı endişeliyiz. Emine Bulut’un ‘Ölmek istemiyorum’ çığlığı her birimizin talebi... Ancak bu şiddete ve cinayetlere karşı devlet kurumlarının ve yerel yönetimlerin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Aliağa’da bulunan kadın sığınmaevi belediye tarafından tadilat gerekçesiyle kapatıldı ve tekrar açılmadı. Çoğu kez çevremizde tanık olduğumuz şiddet durumlarında kadınların gidebileceği bir yer olmaması şiddete boyun eğme ve belki de yaşamlarını kaybetme ile sonuçlanıyor. Bu yüzden bir an evvel kadın sığınmaevinin yeniden açılmasını talep ediyoruz” dedi.

İmzaları belediyeye ileten kadınlar, sürecin takipçisi olacaklarını ve belediyenin bu konuda adım atması için taleplerini iletmeye devam edeceklerini dile getirdi.

‘ENDİŞE VE KAYGI İÇERİSİNDEYİZ’
Kadınların hazırladığı imza metni ise şöyle:
“Aliağa Belediyesi Başkanlık makamına; Aliağa’da yaşayan kadınlar olarak biz geleceğimize ve bugünümüze dair endişe ve kaygı içerisindeyiz. Ülkemizde kadına yönelik her türden şiddet neredeyse gündelik hayatımızın bir parçası haline gelmiş durumda. Bizler bu ilçede yaşayan kadınlar olarak kadına yönelik şiddet ve bir kız kardeşimizin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olaylar neticesinde TCK 96, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasaların gösterdiği yükümlülüklerin belediyemiz tarafından uygulanması talebinde ısrar ediyoruz. Aliağa’da yaşayan kadınlar olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede ve önlemler almada yerel yönetimlerin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor ve ilçemizde daha evvel bulunan ve kapatılan kadın sığınmaevinin yeniden açılmasını talep ediyoruz.”

İlgili haberler
Aliağalı kadınların en acil talebi: KREŞ

Yerel seçimler öncesi kahvaltıda bir araya gelen Aliağalı kadınlar gündeme dair sohbet etti. Kadınla...

Aliağa Belediyesinden çıkarılan kadın işçiler: İşi...

Aliağa Belediyesinden çıkarılan kadın işçiler, yıllarca emek verdikleri belediyeden bir gecede çıkar...

ALİAĞA BELEDİYESİNDEN ATILAN KADIN İŞÇİLER: ‘Bu sa...

‘Bizleri ekmeğimizden ettiler ama bu sadece bizim sorunumuz değil. Burada yaşayan tüm kadınların, in...