Taksim'deki eylem yasağının iptali için dava açıldı
İstanbul 25 Kasım Kadın Platformu, Beyoğlu Kaymakamlığının eylem yasağı kararının iptali için dava açtı.

İstanbul'da Beyoğlu Kaymakamlığının Taksim'de yapılacak toplantı, gösteri, yürüyüş, eylem yasağı kararının iptali için 25 Kasım Kadın Platformu dava açtı.

'YASAK KARARI SİYASİ BİR KARAR'

25 Kasım Kadın Platformu adına davayı takip eden avukatlardan Av. Gülyeter Aktepe ve Av. Tuğba Yılmaz, "Kadınların toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemeye ilişkin anayasal haklarını kullanmalarını engellemeyi amaçlayan bu karar, siyasi bir karardır. Söz konusu yasaklama kararı hak ve özgürlüklere müdahale niteliğinde olup tamamen haksız ve hukuka aykırıdır. Temel hak ve hürriyetler idarenin kararlarıyla kısıtlanamaz. Bu sebeple her alanda olduğu gibi hukuki zeminde de mücadelemizi sürdüreceğiz" dediler. Mahkeme Başkanının yürütmeyi durdurma kararını vermeden Kaymakamlığın savunmasını istemesinin hukiki olarak gerekli olmadığını belirten avukatlar, "İdare Mahkemesi bu siyasi yasak kararını durdurmaya cesaret edemediği için hukuken gerekli olmadığı halde savunmayı öne sürmekte ve yürütmeyi durdurmamak için bahane aramaktadır. Bu aşamada idarenin savunmasının alınması zorunlu değildir ve beklemenin tek işlevi süreci uzatmak olacaktır. Bugün eylemden önce verilmediği takdirde yürütmenin durdurulması kararı anlamsız kalacaktır" diye ifade ettiler.

İstanbul 13. İdare Mahkemesi Başkanı, yasak kararına ilişkin açılan davada kaymakamın savunmasını almak istediğini söyledi. 25 Kasım Kadın Platformu sosyal medyadan yaptığı açıklamada, mahkeme başkanının bu tercihinin kararı vaktinde vermemek için bir uzatma çabası olduğunu söyledi.


İlgili haberler
Gericileşen, saldırganlaşan dünyada 25 Kasım’da öz...

Büyük bir baskı rejimi kurarak, ses çıkaranı sansür yasasıyla susturarak, tüm örgütlenme, ifade etme...

Türkiye’de dünyada özgürlük için kadınlar ayakta!

Türkiye’de ve dünyada kadınlar artan faşist ve baskıcı yönetimlere karşı mücadele yolunu seçiyor.

İl il 25 Kasım eylemleri, etkinlikleri

Türkiye’nin dört bir yanında 25 Kasım’da kadınlar eşit, özgür, şiddetsiz bir dünya için kadına yönel...