Taliban'dan kaçan Afgan kadın, eşi ve çocuklarından haber alamıyor
Afganistan'da Taliban'dan kaçarak Türkiye'ye gelen 28 yaşındaki R.F. ülkesinde kalan eşi ve 2 çocuğundan günlerdir haber alamadığını söyledi.

Afganistan'da Taliban'dan kaçarak Türkiye'ye gelen 4 çocuk annesi R.F. (28), ülkesinde kalan eşi ve 2 çocuğundan günlerdir haber alamadığını söyledi.

R.F., 2 çocuğu ile birlikte yaklaşık 1 ay önce Türkiye'ye gelip Ankara'daki akrabalarının yanında kalmaya başladı. R.F.'nin 1'i kız 2 çocuğu ve eşi ise Afganistan'da kaldı.

'TALİBAN, ÜLKEDE İNTERNET VE TELEFON KULLANILMASINA İZİN VERMİYOR'

R.F., Afganistan yönetimini ele geçirmesinin ardından Taliban'ın ülkede internet ve telefon kullanılmasına izin vermediği için 2 çocuğu ve eşiyle iletişim kuramadığını söyledi.

Çocukları ve eşinin can güvenliğinden şüphe ettiğini söyleyen R.F., "Kocamla 20 gün önce konuştuk. Kendisinden haber alamıyorum. Nerede olduklarından haberim yok" dedi.

'ÇOCUKLARIMA KAVUŞMAK İSTİYORUM'

Çok zor durumda olduklarını söyleyen R.F., "Taliban ülkemize bomba attı. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Orada internet kesik, herkes çok zor durumda, telefon yok, iletişim kuramıyoruz. Çocuklarıma kavuşmak istiyorum. Orada can güvenlikleri yok. Orada insanlar vahşet ile yaşıyor. Genç kızları nikahlarına alıyorlar, evde oğlan varsa onları da askere alıyorlar. Ülkemizde savaş olmasın, herkes evinde oturabilsin. Çok sıkıntıdayız. Çocuklarım ve kocam yanımda olsun istiyorum, ülkemde yaşam kalmadı" diye konuştu. 

Kaynak: DHA

İlgili haberler
Kocaeli Ekmek ve Gül'den çağrı: Afgan kadınlar içi...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği: Afgan kadınlarının hak, özgürlük be yaşamlarının elind...

Adana Kadın Platformu Afgan kadınlar için eylem ya...

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından Afgan kadın ve çocuklarının tehdit altın...

Bursa'dan kadınlar sesleniyor: Afganistanlı kadınl...

Bursa Kadın Platformu, Afgan kadınlarla dayanışmak için Cuma günü 19.30'da Fomara Meydanı'na çağırıy...