Tanık ifade değiştirdi, Elif Aydın davası ertelendi
Elif Aydın’ı öldüren Hüseyin Ömer Aydın’ın yargılandığı davada olayın tek tanığı taksi şoförü ifade değiştirerek, Elif Aydın’ın sanık tarafından taksiden atıldığını söyledi.

Elif Aydın evlilik sürecinde ağır şiddete maruz kalan, defalarca uzaklaştırma talebinde bulunan fakat boşanma istediği Hüseyin Ömer Aydın tarafından katledilen, yasaların koruyamadığı bir kadındı.

29 Şubat 2020’de Bursa Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi kavşağında boşanma aşamasında olduğu 25 yaşındaki Elif Aydın’ı takside tabancayla tek el ateş ederek göğsünden vurup öldüren 31 yaşındaki Hüseyin Ömer Aydın’ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün görüldü. Duruşmada olayın şahidi taksi şoförünün ifadesini “Sanık Elif Aydın’ı taksiden attı” şeklinde değiştirmesi üzerine 16 Şubat’a ertelendi.  

Bursa Adliyesi önünde ortak açıklama yapan Bursa Kadın Platformu ve Kadın Meclisleri devletin kadın cinayetlerine karşı tepkisiz kaldıklarına değinerek “Ülkemizde adeta cins kırımı yaşanırken, yine bir çocuğa tecavüz eden sanık serbest bırakılırken davul zurnayla karşılayanlar olmuştur. Bu da bizlere bu ülkede adaletin tükenmişliğini göstermektedir. Tüm bu yaşananları görmezlikten gelen İçişleri Bakanı medya karşısında utanmadan, ‘Şiddete sıfır tolerans sağladık kadın cinayetlerini azalttık’ diyebiliyor” dedi. Bir kişi daha eksilmemek için mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirten kadınlar “6284 sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi Uygulansın, Kadınlar Yaşasın! demekten vazgeçmiyoruz. Biz kadınlar tüm saldırı ve baskılarınıza rağmen, yan yana durmaktan hayatımızdan, haklarımızdan, Elif Aydın ve onlarca kadın katledilmesin demekten vazgeçmiyoruz!” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
‘Bu dava sadece Elif Aydın’ın davası değil’

Bursa’da ayrılma aşamasında olduğu Elif Aydın’ı öldüren Hüseyin Ömer Aydın yargılandığı davasının 2....

Elif Aydın’ı öldüren sanık: Tabanca kazara ateş al...

Boşanma aşamasındaki eşi Elif Aydın’ı bindikleri takside tabancayla öldüren Hüseyin Ömer Aydın hakim...

Boşanma duruşmasına saatler kala öldürülen Bihter’...

İzmir’de boşanma aşamasında olduğu Rahman Yalçınsoy tarafından öldürülen Bihter Yalçınsoy memleketi...