TBMM lokantasında stajyer olarak çalışan kız çocuklarının, TBMM çalışanları tarafından cinsel istismara maruz bırakılması skandalı ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Bir kız çocuğunun şubat ayında, Meclis lokantasında staj yaptığı sırada istismara uğradığı ve hamile kaldığı ileri sürüldü.
BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, kız çocuğu, karın ağrısı şikayetiyle doktora gitti. Doktor, çocuğun hamile olduğunu fark ederken çocuğun 18 yaşından küçük olması sebebiyle doktor tarafından adli bildirimde bulunuldu. Hamileliğin ise sonlandırıldığı bildirildi.
Ne olmuştu?
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) lokantasında stajyer olarak çalışan mesleki ve teknik lise öğrencisi kız çocuklarının, Meclis personeli tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Olay, 16 yaşındaki bir öğrencinin kendisine gönderilen mesajı yetkililere göstermesiyle açığa çıkarken, öğrencilerden birinin babasının konuyu savcılığa taşıdığı öğrenilmişti. Öğrencileri cinsel istismara maruz bırakan şüphelilerden H.İ.G "çocuğa karşı cinsel taciz" suçundan tutuklanmıştı,
Söz konusu skandalın, kamuoyunun gündemine gelmesinin ardından Meclis’teki bir aşçı görevinden uzaklaştırıldı, dört aşçıya ise “İşe gelmeyin” denildi. İşe gelmemeleri istenen aşçıların soruşturma nedeniyle idari izne ayrıldığı öğrenildi.
Fotoğraf: Ekmek ve Gül
İlgili haberler
Meclis’te çocuk istismarı uyarısı 7 yıl önce yapılmış: önerge reddedilmiş
Meclis'teki çocuk istismarının 7 sene önce Meclis gündemine geldiği ve araştırma önergesinin reddedildiği ortaya çıktı.
Ankara'da kadınlar Mecliste yaşanan istismarı protesto etti
Ankara Kadın Platformu'nun çağrısıyla kadınlar Mecliste yaşanan çocuk istismarını protesto etmek için Meclis önünde basın açıklaması yaptı. Kadınların önüne polis barikat kurdu.
TBMM'de stajyer çocuklar istismara uğradı
Meclis lokantasında stajyer olarak çalışan meslek lisesi öğrencisi kız çocukları, Meclis personeli tarafından istismar edildi. İstismar zincirinin yılladır sürdüğü iddia ediliyor.
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
























