"Tehditleri yapanlar kadınlara 'sürtük' diyenlerden cesaret alıyor"
KESK İstanbul Kadın Meclisi, Eğitim-Sen İstanbul 2 No'lu Şube Yürütme Kurulu Üyesi Sevgi Yılmaz'ın tehdit edilmesine karşı 'bu tehditler mücadeleci tüm kadınlaradır' diyerek basın açıklaması yaptı.

KESK İstanbul Kadın Meclisi, Eğitim-Sen İstanbul 2 No'lu Şube Yürütme Kurulu Üyesi Sevgi Yılmaz'ın tehdit edilmesini protesto etti. Mecidiyeköy'de bulunan Eğitim Sen 3 No'lu Şube binasında yapılan açıklamada, "Sendikal faaliyetlerde ve protesto eylemlerinde ön saflarda yer alan Sevgi, kadın düşmanları tarafından tehdit edilmiştir. 2 Haziran günü kimliği bilinmeyen kişiler özel bir numaradan arayarak, Sevgi’nin katıldığı Gezi ve diğer protesto eylemlerini hatırlatarak muhalif ve sendikacı kimliğini hedef almıştır" denildi.

Yapılan açıklamada "Kadınların kazanılmış hakları iktidar ve gerici çevreler tarafından hedef alınıyor, toplumsal cinsiyet eşitsizliği adeta devlet eliyle derinleştiriliyor. Türkiye’yi İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuz şekilde çıkartma kararı ve kadın dernek ve örgütlerinin kapatılmaya çalışılması, kadın haklarına yönelik saldırılarının en bariz örneklerindendir.  Bizler başta çalışma yaşamı olmak üzere yaşamın diğer tüm alanlarında kadınların karşılaştıkları ayrımcılık, şiddet ve tacize karşı üyesi olduğumuz sendikalarda mücadele yürütürken çeşitli baskıcı ve sendikal faaliyetleri engelleyici uygulamalarla karşı karşıya kalıyoruz" ifadeleri kullanıldı.
 
Açıklamanın devamı şöyle:

"Bu şahıslar Sevgi’ye asılsız ithamlarda bulunmuşlardır. Arkadaşımız aldığı bu tehditler üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şikayetçi olmuştur. Şurası çok açık ki Sevgi nezdinde AKP-MHP iktidarında emek ve  insan hakları mücadelesi veren, kapitalist barbarlığın doğayı tahrip etmesine dur diyen tüm kadınlar tehdit edilmiştir. Ancak saldırılarınız, tehditleriniz bizi mücadelemizden alıkoymacaktır. Biliyoruz ki Sevgi’ye yönelen bu tehditler kadın karşıtı düzenden beslenmektedir. Biliyoruz ki telefonda tehdit savuran kişiler Gezi’de haksız cezalara karşı ve Gezi Direnişi sırasında ülkede doğanın talan edilmesine, temel hak ve özgürlüklerin yok edilmesine karşı sesini yükselten kadınlara 'sürtük' diyen iktidarın cinsiyetçi ve nefret dolu dilinden cesaret almaktadır. Cumhurbaşkanı’nın  bu cinsiyetçi dili kadınlara yönelik saldırıları meşrulaştırmaktadır. Baskılara, saldırılara ve tehditlere boyun eğmeyeceğiz. KESK İstanbul Kadın Meclisi olarak arkadaşımız Sevgi’nin yanındayız. Şiddetsiz, sömürüsüz, sınıfsız bir dünyayı kadınlar inşa edecek."

Fotoğraf: Ekmek ve Gül