Tekstil atölyesinin duvarı çöktü: İki kadın işçi yaşamını yitirdi
İzmir'in Bergama ilçesinde, pamuk deposu ile tekstil atölyesi arasındaki duvarın çökmesi sonucu 2 kadın işçi hayatını kaybetti, pamuk balyalarının altında kalan 1’i ağır 3 kadın işçi ise yaralandı.

İzmir'in Bergama ilçesinde, pamuk deposu ile tekstil atölyesi arasındaki duvarın çökmesi sonucu 2 işçi kadın hayatını kaybetti, pamuk balyalarının altında kalan 3 işçi kadın ise yaralandı. Balyaların altından çıkarılıp hastaneye kaldırılan kadın işçilerden 1'inin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Olay dün saat 17.00 sıralarında Bergama'ya 2 kilometre mesafedeki kırsal İslamsaray Mahallesi'ndeki 3'üncü Sanayi Sitesi'nde bulunan Korlar Tarım Ürünleri Şirketi'ne ait pamuk deposunda meydana geldi. İddiaya göre, pamukların kepçeyle sıkıştırılması sırasında duvar yıkıldı.

Deponun bitişiğindeki Enerji A.Ş.'ye ait tekstil fabrikasında çalışan 5 kadın işçi, yıkılan duvar ile pamuk balyalarının altında kaldı. İşçilerden 2 çocuk annesi Hülya Duraç (43) olay yerinde yaşamını yitirdi.

Yaralı olarak, duvar ve pamuk balyalarının altından çıkartılan Necla Davulcu (52), Esra Yılmaz (19), Selin Çayır ve Mine Avcı ise Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedaviye alınan işçilerden Necla Davulcu doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Tedavileri süren diğer 3 işçiden Esra Yılmaz'ın durumunun ağır olduğu ve ameliyata alındığı öğrenildi.

Olaydan sonra polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında pamuk deposunun 2 ortağı, kepçe operatörü ve tekstil atölyesinin sahibi gözaltına alındı.

‘GÖZALTINA ALINAN PATRONLAR BU İHMALİN BEDELİNİ ÖDEMELİLER’

Genel-İş 7 No’lu Şube Sekreteri Özgür Genç, iş cinayetine ilişkin “İşçi yaşamının hiçe sayıldığı bir ülke de yaşıyoruz. Sözde iş güvenliği yasamız var, fakat sadece var. Uygulamaya gelince nedense yok. Her yıl birçok emekçi arkadaşımızı ihmal sebebi ile kaybediyoruz. Patronların kâr hırsı işyerlerinde insan hayatını hiçe sayan bir durumda. Her gün her sektör de iş cinayetleri ile karşı karşıyayız. İş cinayeti diyorum çünkü yeterli önlemler alınsa bunların hiçbiri yaşanmayacak. Öyle ki işçiler ölmesin demek suç haline geldi. 3. Havalimanı işçileri gayet insani taleplerini dile getirirken işçi arkadaşlarımız ölmesin, sesimizi duyun dedikleri için tarihte en büyük işçi gözaltıları yapıldı ve 34 işçi tutuklandı. Bergama da tekstil atölyesinde duvarın çökmesi sonucu hayatını kaybeden ve yaralı işçiler var ve bu olayda gözaltına alınan patronlar bu ihmalin bedelini ödemeliler” dedi.

İlgili haberler
61 yaşındaki kadın inşaatta tuğla taşırken hayatın...

Hava Şahin Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde Çepniler Konut Kooperatifi’nin inşaatında tuğla taşırken ü...

77 yaşındaki tarım işçisi yaşamını yitirdi

Kastamonu’da sarımsak tarlasında çalışan kadınları taşıyan minibüs kaza yaptı. Kazada yaralanan 7 ki...

Bir ev işçisi kadın daha camdan düşerek hayatını k...

Ev işçileri güvencesizlik içinde yaşıyor ve bu durum yaşamlarına mal oluyor. Yine bir ev işçisi kadı...