‘Toplumsal cinsiyet eşitliği’ temalı resim yarışmasına bile tahammül yok
Eğitim Sen Bursa Şubesinin okullarda yapacağı toplumsal cinsiyet eşitliği temalı resim yarışması gerici çevrelerin baskıları sonucu Bursa Valiliği tarafından iptal edildi.

Eğitim Sen Bursa Şubesinin toplumsal cinsiyet eşitliği konulu resim yarışması, Bursa Valiliği tarafından iptal edildi.

Gerekli onayların alınmasına rağmen gericiler tarafından hedef gösterilen yarışma Valilik tarafından iptal edildi. Yapılan başvuru Bursa Valiliği tarafından önce kabul edildi daha sonra iptal edildi.

Eğitim Sen Bursa Şubesi sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bursa Şubemizin okullarda gerçekleştireceği, onayı alınmış olan toplumsal cinsiyet eşitliği konulu resim yarışması, gerici çevrelerin ve yandaş sendikanın yoğun baskısı sonucu, Bursa Valiliği tarafından iptal edildi. Okullarımız birçok vakfın etkinliklerine açılıyorken, bu konuda alınan iptal kararını protesto ediyoruz.”

Valilik tarafından Eğitim Sen Bursa Şubesine gönderilen iptal yazısında şu ifadeler yer aldı:

Eğitim Sen Bursa Şubesi tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında ilimizde bulunan tüm resmi ve özel kurumlarda yapılması talep edilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konulu resim yarışmasının iptali ile ilgili 03/12/2022 tarihli ve 64951554 sayılı Valilik onayı ekte gönderilmiştir.”

‘OLUR YAZISI BİZE ULAŞMADAN BİRİLERİNE SERVİS EDİLMİŞ’

Yapmak istediğimiz etkinliğin daha olur yazısı bizlere ulaşmadan bir kesim tarafından sosyal medyada paylaşıldığını söyleyen Eğitim Sen Bursa Şube Sekreteri Derviş Erdem, “Etkinliğin iptal edildiğine dair de bir tebligat gelmedi ama ne hikmetse bunu sosyal medyadan öğreniyoruz. Burada birileri hedef gösteriyor Valilikte uyguluyor. Biz bu yarışmayı yıllardır yapıyoruz ama bu sene iptal edildi. Sosyal medyada dönen paylaşımlarda komisyonda yer alan üç kişinin isimleri de açık şekilde belirtilerek resmen hedef gösterilmiştir. Etkinlikte şiddet kelimesini kullanmayalım dedik okullarda başka çağrışım yapmasın diye fakat yapacağımız etkinlik gerici odakları o kadar rahatsız etmiş ki sosyal medyada kampanya yaparak baskı oluşturup etkinliğin iptalini gerçekleştirmiş. Biz gereken mücadelemizi vermeye devam edeceğiz” dedi.

Görsel: Freepik

İlgili haberler
Türkiye toplumsal cinsiyet eşitliğinde sondan biri...

Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği’nin 2021-2022 Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini İzleme Raporunda, OECD...

‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ sağlandı da haberimi...

Niyet açık; kazanılmış hakları gasbetmek ve her türlü şiddete karşı “kutsal aile” söylemiyle kadını...

GÜNÜN HATIRLATMASI: 6284 sayılı Kanun ‘toplumsal c...

MEB, Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ni etkinlik...