TÜGVA, okulda çocukları tesettüre soktu
TÜGVA’nın öğrencileri ‘Vakıf Okul’ projesi kapsamında İstanbul Büyükçekmece’deki bir okulda öğrencilerin tesettüre sokulduğu ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile “sivil toplum kuruluşları” adı altında cemaat ve tarikatlarla imzalanan protokollerle öğrenciler hedef alınırken Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) ‘Vakıf Okulu’ adı altında öğrenciler tesettüre soktuğu, camiye götürdüğü, seminerler verdiği ortaya çıktı. BirGün'den Deniz Güngör'ün haberine göre ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini hedef alan proje kapsamında TÜGVA İstanbul Büyükçekmece Temsilciliği’nin sosyal medya hesabında ‘Ben Varım’ projesinde ortaokul öğrencilerinin tesettüre sokulduğu öğrenildi.


Söz konusu temsilciliğin sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde MEB’e bağlı bir okulda 11 Aralık 2023 tarihinde yapılan etkinlikte öğrencilere tesettür anlatıldığı ve birçok çocuğun tesettüre sokulduğu görüldü. Söz konusu etkinlik kapsamında paylaşılan görüntüler ise sosyal medya hesaplarında “Ben Varım projesinin 3. haftasında konumuz tesettürdü. ‘Başımızın üstünde yerin var tesettür’ dedik ve vakıf okulu öğrencilerimiz ile tesettürün önemine dair konuştuk. Konu başlığı tesettür olan tabu kartları hazırladık ve bir günlerini tesettürlü bir şekilde geçirmelerine vesile olduk” ifadeleriyle paylaşıldı.

Ayrıca Büyükçekmece İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlikte ortaokul öğrencisi erkek çocuklara ise imam cübbesi giydirildiği ortaya çıktı.

Ekran görüntüleri: @tugvabcekmece/ X (Twitter) hesabından alınmıştır.

İlgili haberler
Milli Eğitim Bakanı Tekin: 'Türk Toplumunda Aile'...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir teleziyon programında 'Türk Toplumunda Aile' adlı seç...

Sevda Karaca, Yusuf Tekin’e eğitimin cemaat ve tar...

Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e tarikat ve cemaatlerle imz...

ÇEDES’ten tarikatlara çocuklar karanlığa teslim ed...

ÇEDES ismi din görevlilerinin toplu ataması ile yeniden gündeme girse de aslında eğitimde ‘manevi da...