Tutuklu gazeteciler cezaevinden çıktı: Kaldığımız yerden devam edeceğiz
Tutuklu bulundukları Sincan Cezaevinden zılgıtlar eşliğinde çıkan gazeteciler, özgür basının susturulamayacağını belirterek, kaldıkları yerden yazmaya devam edeceklerini söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 20 Ekim’de gözaltına alınan 29 Ekim’de tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, muhabirler Selman Gözelyüz, Deniz Nazlım, Berivan Altan, Emrullah Acar, Hakan Yalçın, Ceylan Şahinli tutuksuz yargılanan Zemo Ağgöz, Mehmet Günhan Jinnews muhabirleri Habibe Eren, Öznur Değer ve 2 Mart‘ta tutuklanan Yeni Yaşam muhabiri Hamdullah Bayram’ın yargılandığı davanın ilk duruşması Ankara Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Mahkeme heyeti Hamdullah Bayram dışında tüm gazetecilerin tahliyesine karar verdi. Tahliye kararının ardından gazetecileri aileleri ve arkadaşları Sincan Cezaevi önünde zılgıtlar ve çiçeklerle karşıladı. Cezaevi çıkışında açıklama yapan Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, 10 gazeteci olarak haksız bir şekilde esir alındıklarını belirtti.

‘BİAT ETMEDİĞİMİZ İÇİN HEDEF ALINDIK’

Kendilerinden önce Amed’de gazeteci arkadaşlarının tutuklandığını ifade eden Yurtsever, “Bugün duruşma salonunda niçin tutuklandığımızı anlattık, gazeteciliğimizin yargılanamayacağını anlattık. Kürt basınının biat etmediği için hedef alındığını belirttik. Karanlığı aydınlığa çevireceğiz. Kaldığımız yerden gazeteciliğe devam edeceğiz. İktidarı rahatsız edeceğiz, bizim üzerimizden Kürt basınını itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Özgür basın geleneği olarak bu saldırıları püskürttük. Yaşasın özgür basın ve her şartta yazmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber-Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı


İlgili haberler
9 Gazeteci için adalet eylemi: Özgür basın baş eğm...

Tutuklanan 9 gazeteci için Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneğ...

MKGP tutuklanan gazeteciler için açıklama yaptı: K...

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu MA ve JINNEWS çalışanı 9 gazetecinin tutuklanması kararı son...

Gazetecilere baskın: Susturamazsınız| Ekmek ve Gül

Gazetecilere dönük baskıları ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformunun başlattığı ‘Kadın Gazetec...