Tutuksuz yargılanan istismar sanığı bir de aynı okulda yeniden göreve başladı
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde okul müdür yardımcısı A.Ö’nün 13 yaşındaki öğrencisine cinsel istismarda bulundu. Hakkında dava açılan sanık tutuksuz yargılanırken, aynı okulda yeniden göreve başladı.

İki yıl önce Reyhanlı ilçesinde ortaokulda müdür yardımcısı ve beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan A.Ö 13 yaşındaki öğrencisine mesajlar atması üzerine ortaya çıkan istismar olayı, ailenin öğretmen hakkında şikayetçi olmasıyla yargıya taşındı. İstismar mağduru çocuğun avukatı Yusuf Uyar, “Sanık A.Ö Reyhanlı İlçesinde bir ortaokulda müdür yardımcılığı ve aynı zamanda beden eğitimi öğretmenliği yapmaktadır. Mağdur aynı okulda 8. sınıfta okumaktadır. Olay 2018 yılında ve müvekkilimiz henüz 13 yaşındayken meydana gelmiştir. Eylemin gerçekleştiği tarihte sanık 29 yaşındadır. Mağdur farklı zamanlarda pek çok kez sanığın istismarına maruz kalmıştır” diyerek yaşanan olayı anlattı.

SANIĞA VERİLEBİLECEK EN HAFİF CEZA VERİLDİ

Sanığın mahkeme huzurunda atılı suçlamayı kabul etmediğini söyleyen Uyar, istismar sonrası psikolojik travma yaşayan mağdurun tedavisinin devam ettiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin yapmış oldukları soruşturmada sanığın Devlet Memurluğundan Çıkarma Cezası ile cezalandırılmasını uygun bulduklarını hatırlatan Uyar şöyle devam etti: “Ancak Milli Eğitim Bakanlığı Devlet Memurluğundan Çıkarama Cezası yerine Bir Yıl Kademe ilerlemesinin durdurulmasına karar vermiştir. Özetle sanığın cezalandırılması gereken bir eylemde bulunduğu kabul edilmiş ancak verilebilecek en hafif ceza verilmiştir.

İşin vahim tarafı Milli Eğitim Bakanlığı soruşturmanın başında sanığı açığa almış olmasına rağmen şu an sanık yeniden göreve başlamıştır. Hatta sanığın göreve başlaması yetmezmiş gibi birde aynı okulda göreve başlatılmıştır. Olay 2018 yılında gerçekleşmiş olmasına rağmen iddianame ancak 1 yılı aşkın bir sürede hazırlanabilmiştir. Reyhanlı da Ağır Ceza Mahkemesi olmadığı için Yargılama yetkili olan Kırıkhan Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmektedir. Ancak geçen onca süreye rağmen ancak 1 duruşma yapılabilmiştir. Yine Ceza Muhakemesi Kanunu’nda cinsel istismar eyleminin açıkça tutuklama nedenleri arasında sayılmış olmasına rağmen sanık tutuksuz olarak yargılanmaktadır.”

6284 UYGULANSIN, SANIK TUTUKLANSIN

Mahkemenin Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 sayılı Yasa’yı uygulamadığını ifade eden Uyar, 6284 sayılı Yasa’nın uygulanması talebinde bulunan Uyar, “Aynı eylemi başka öğrencilerine karşı gerçekleştirme ihtimaline karşı sanık bir an önce açığa alınmalı ve tutuklanmalıdır” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kırtasiyeciye, çocuğa cinsel istismar suçundan 5 y...

Didim’de 13 yaşındaki çocuğu istismara maruz bırakan kırtasiyeci E.G.’nin yargılandığı dava görüldü....

Davul zurnayla karşılanan istismarcının tahliyesin...

17 yaşındaki yeğeni Z.Ç.’yi istismara maruz bırakan Osman Çur’un tahliyesine yapılan itiraz reddedil...

İstismarcı baba tahliye edildi, anne B.K. isyan et...

Çocuklarını istismardan 35 yıl 7 ay ceza alan M.A.K.’nin kararı Adana Bölge Adliye Mahkemesi 12’inci...