Tuzla’da Seher Çatalca’yı öldüren Ceyhun Çatalca’ya ağırlaştırılmış müebbet istendi
Tuzla Aydınlı’da, boşanma aşamasında olduğu Seher Çatalca’yı bıçaklayarak katleden Ceyhun Çatalca için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İstanbul Tuzla’da geçen aralık ayında boşanma aşamasında olduğu eşi 25 yaşındaki Seher Çatalca’yı bıçaklayarak öldüren Ceyhun Çatalca hakkında “Eşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede maktulün çocukları şüphelinin evine götürmesinin ardından bıçaklanarak öldürüldüğü anlatıldı.

Tuzla Aydınlı Mahallesi’nde yaşayan 25 yaşındaki fabrika işçisi Seher Çatalca, boşanma aşamasında olduğu ve ayrı yaşadığı Ceyhun Çatalca’ya iki çocuğunu götürmek için gittiğinde bıçaklanarak öldürülmüştü.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede suç tarihinden önce şüpheli Ceyhun Çatalca’nın çocukları istemek için maktulün evinin kapısına dayandığı belirtilirken, olay günü olan 14 Aralık 2020 tarihinde maktul Seher Çatalca’nın Ahmet Çalış’la birlikte çocukları bırakmak için şüphelinin annesinin evine gittiği ifade edildi.

Tuzla, Aydınlı’da bulunan eve gittikleri sırada şüpheli Çatalca’nın kapıda beklediği anlatılan iddianamede, şüphelinin çocukları götürürken poşetleri taşımak için yardım istediği, Ahmet Çalış’ın kabul ettiği fakat maktulün “Sen gelme ben kaynanamla görüşeceğim” diyerek eve çıktığı kaydedildi.

Tanık Ahmet Çalış’ın kısa süre sonra evde çıkan tartışma üzerine sesler duyduğu, binanın giriş kapısını yumruklamaya başladığı, birinin dış kapıyı açması üzerine eve çıktığı sırada şüphelinin olay yerinden kaçtığını gördüğü belirtildi. Tanık Çalış’ın eve girdiği sırada Seher Çatalca’yı yerde bıçaklanmış bir vaziyette gördüğü, kucaklayarak binanın dışına çıkardığı ve ambulans çağırdığı anlatıldı.

ÖLDÜRDÜĞÜNÜ KABUL ETTİ

Şüpheli Ceyhun Çatalca’nın, maktul Seher Çatalca’yı bıçaklayarak yaraladığı ve Seher Çatalca’nın hayatını kaybettiği anlatılan iddianamede suçta kullanılan bıçağın ele geçirilemediği, tanık beyanları ve görüntü izleme tutanaklarıyla birlikte şüpheli Ceyhun Çatalca’nın suçu işlediğine dair kuvvetli şüphe oluştuğu belirtildi. Ayrıca iddianamede şüpheli Çatalca’nın karakolda ve hakimlikte alınan ifadesinde Seher Çatalca’yı öldürdüğünü kabul ettiği vurgulandı.

Ayrıca Seher Çatalca’nın çocuklarıyla birlikte binaya girdiği ve yaralı bir şekilde binadan çıkarıldığı anlar güvenlik kamerasına yansımıştı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

İddianamede Ceyhun Çatalca’nın “Eşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Ceyhun Çatalca önümüzdeki günlerde iddianameyi kabul eden Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

‘BOŞANACAĞIM’ DİYEREK ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇİRMİŞTİ

Evliliği boyunca şiddet gören Seher Çatalca’nın Ceyhun Çatalca’dan ölüm tehditleri aldığı, bu nedenle de şikayetçi olduğu dilekçeler ortaya çıkmıştı. Ekmek ve Gül’ün ulaştığı 30 Ekim 2020 tarihli dilekçede Seher Çatalca, 29 Ekim 2020 günü Tuzla Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliğine “Tehdit, hakaret ve kasten yaralama” nedenleriyle Ceyhun Çatalca’dan şikayetçi olduğu; aynı dilekçede Ceyhun Çatalca’nın anlaşmalı boşanmayı kabul ettiği ve il değiştireceğini beyan etmesi üzerine şikayetinden vazgeçtiği, ancak 6284 sayılı Kanun kapsamında talep ettiği uzaklaştırma tedbirinin devam etmesini istediği ortaya çıkmıştı.

Ceyhun Çatalca’nın talep edilen uzaklaştırma tedbirine uymaması ve tehditleri üzerine Seher Çatalca, 27 Kasım 2020 tarihinde Tuzla Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliğine başvurarak tekrar şikayetçi olurken, şikayet dilekçesinde eşiyle uzun zamandır tartışmalı olduğunu, yaklaşık 1 aydır ayrı yaşadıklarını, hakarete uğradığını ve ölüm tehditleri aldığını belirtmişti. Seher can güvenliğinin bulunmadığını ve dışarı çıkamadığını, Ceyhun Çatalca’dan davacı ve şikayetçi olduğunu dile getirmişti.

KADINLAR DAVANIN TAKİPÇİSİ

Seher’in öldürülmesinin ardından Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, Tuzla Aydınlı’da kadın cinayetlerine karşı bir araya gelmiş, İstanbul Sözleşmesini, 6284 sayılı Kanunu aktif uygulamayan, kadını korumayan iktidar ve kurumlarına tepki göstermişti.

Açıklamada, çok sayıda kadının sırf boşanmak istediği için öldürüldüğü vurgulanarak, “Pandemi ile birlikte evde, işte, sokakta yani hayatın her alanında kadınların yaşadığı şiddet, kadın cinayetleri, taciz ve eşitsizlik daha da arttı. Kasım ayında 29 kadın boşanmak istediği, barışmayı kabul etmediği evlenmek istemediği için erkekler tarafından öldürüldü. Bu ülkede kadınlar hayatlarında bir seçim yapmaya kalkıştıklarında karşılarına şiddet ve ölüm çıkıyor” denilmişti. Kadınlar, Seher’in katilinin en ağır cezayı alması için davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Seher’i sadece kocası değil topyekün bir sistem ka...

Seher Ç’nin öldürülmesinin ardından çıkan haberler sonrasında Ekmek ve Gül’e ulaşan, arkadaşları, Se...

Seher’i öldüren C.Ç, ‘Boşanacağım’ diyerek Seher’i...

Ayrılmak istediği için öldürülen Seher ölüm tehditleri aldığı C.Ç.’den şikayetçi olmuş. C.Ç.’nin ‘Bo...

‘Seher’in katledilmesi gerekli önlemlerin alınmama...

Tuzla Aydınlı Mahallesi’nde ayrılmak istediği eşi tarafından öldürülen Seher için açıklama yapan Ese...