Tuzluçayır’da kadınlar pandeminin okullardaki etkilerini konuştu
Okullarda salgına karşı yeterli önlemlerin alınmaması, eğitimin pandemiden nasıl etkilendiği ve çocukların derslere "online" katılmasının çocuklar üzerindeki etkileri Tuzluçayır'da tartışıldı.

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği, pandeminin etkilerinin 23 yaş altında daha sık görülür hale gelmesini, okullarda alınan ve alınmayan önlemleri konuşmak üzere “Salgın ve Eğitim” başlığıyla bir panel düzenledi.
Moderatörlüğünü eğitimci Sultan Saygılı’nın yaptığı etkinliğe TTB Okul Sağlığı Grup Çalışma Üyesi Gülgün Kıran ve Psikolog Aylin Akçay katıldı. Ankara Tuzluçayır bölgesinde çok sayıda velinin katıldığı etkinlikte hükümetin eğitim alanında salgın politikaları tartışıldı.

TTB Okul Sağlığı Grup Çalışma Üyesi Gülgün Kıran, “Salgının en başında önlem olarak okullar kapatıldı. Fakat bizler okulların bazı önlemler alınarak açılabileceğini ısrarla ifade ettik” dedi. Kıran, alınacak önlemler olarak havalandırmaların arttırılması, sınıf mevcutlarının düşürülmesi, mesafenin korunarak fiziki düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca aşılanmanın önemini ısrarla anlatan Kıran, “Öğretmenler de dahil kesinlikle bizler önlemlerimizi sıkı tutmalıyız” dedi.

Psikolog Aylin Akçay ise bu süreçte çocukların psikolojik açıdan yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Teknolojinin bu süreçte çocuklar üzerindeki etkilerine de değinen Akçay,  “Oyundaki sanal hayatı gerçek hayatta aramaya başladılar. Çocukların birbirlerine şiddet uyguladıktan sonra şiddet gören çocuğun ayağa kalkmasını beklemesi, durumun vahametini gözler önüne seriyor” dedi.

Eğitimci Sultan Saygı da bu süreçte çocukların okulla uyumu açısından çocukların takibini yapma konusunda önemli görevleri olan rehberlik öğretmenlerine yüklenen angarya iş yüküne dikkat çekti. Saygılı, “Okullarda rehberlik saati kaldırıldı, bu da çocukların takibini zorlaştırdı” dedi.

Fotoğraf: Unsplash

İlgili haberler
Tuzluçayır’dan kadınlar: İstismarın delili olmaz!

Tuzluçayır Kadın Dayanışma Derneğinden kadınlar, 4. yargı paketinde çocuk istismarı dosyalarında del...

Tutunabileceğimiz tek şey işte bu dayanışma

Göz göre göre ölüme itilen Ayşe Tuba’nın davasında katil ‘namus’ dedi, mahkeme dinledi, kadınlarsa g...

GÜNÜN ŞARKISI Khooneye Ma

Evini özleyenler, evini arayanlar, yolunu bulamayan, yoldan çıkanlar, O'nu arayanlar, O'na kavuşanla...