Tuzluçayır’da kadınlar: Şiddet son bulsun diye bir araya gelelim
AKP’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme tartışmalarına karşı Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği üyesi kadınlar, 'Bir araya gelelim, birlikte sesimizi duyuralım' dedi.
AKP’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme tartışmalarına karşı Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği üyesi kadınlar sokağa çıktı. ‘İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz’ diyen kadınlar, Tuzluçayır sokaklarında yürüyüş yaparak Tuzluçayır Meydan’a geldi ve 5 Ağustos’ta Ankara Sakarya Meydan’ında gerçekleşecek eyleme çağrıda bulundular. Kadınlar “Emine Bulut gibi, Şule Çet gibi, mahallemizde öldürülen Döndü Şengül gibi bir kadın daha öldürülmesin, kadına yönelik şiddet son bulsun diye bir araya gelelim, birlikte sesimizi duyuralım!” çağrısı yaptı.  

Basın açıklamasında artan şiddet olaylarının iktidar ve sermayeden kaynaklandığını söyleyen kadınlar ‘ Giderek artan şiddetin, yaşanan cinayetlerin sebebi iktidar ve sermayedir. İktidar, muhafazakarlık adına kadınları toplumsal hayattan soyutlayarak ev içi sorumlulukları yalnızca kadına yükleyen, kadınları sadece cinsel bir obje, bir bakıcı ve anne olarak gören anlayışla hareket ediyor. Bu nedenle de ev içerisindeki şiddeti “Karı koca arasında böyle şeyler olur” anlayışıyla normalleştiriyor ve kadınları yalnızlaştırıyor” dendi.


Yaşanan şiddet olaylarına karşı ise “Bizi açlığa, yoksulluğa, şiddete maruz bırakan bu düzene ve aracısı iktidara karşı bizler de ancak yan yana gelerek, birleşerek, bize yönelik kapsamlı, çok yönlü saldırılara karşı topyekûn mücadele ederek kazanabiliriz dendi. Sokakları ve meydanı dolaşan, yarın Sakarya Caddesi’nde yapılacak eyleme katılım çağrısı yapan kadınlar, “Burada olduğu gibi, yarın Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi bizler de Ankara’da Sakarya Meydanı’nda ‘İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz’ demek için meydanlarda olacağız” diyerek eylemi sonlandırdılar.

İlgili haberler
Batıkentli kadınlar uyardı: Haklarımızı mücadele e...

Batıkent’te kadınlar, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin gündeme gelmesine karşı eyle...

Yalovalı kadınlar: İstanbul Sözleşmesi yaşatır, va...

Yalova’da ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır, vazgeçmiyoruz’ diyen kadınlar sokağa çıktı, eylem yaptı. İkt...

İstanbul, Ankara ve İzmir’den 5 Ağustos’a çağrı :...

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerde başlatılan kampanyalar dahilinde kadınlar 5 Ağustos’ta da...