Uşşaki Tarikatı Lideri Eyyüp Fatih Şağban’a çocuk istismarından 10 yıl 5 ay hapis
‘Fatih Nurullah’ takma adını kullanan Uşşaki tarikatı Lideri Eyyüp Fatih Şağban, cinsel istismardan 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 12 yaşındaki çocuğu istismara maruz bıraktığı için tutuklanan Uşşaki Tarikatı Lideri Eyyüp Fatih Şağban, cinsel istismar suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DHA’da yer alan habere göre, Fatih Nurullah takma adlı Eyyüp Fatih Şağban’a “cinsel istismar” suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasına verildi. “Çocuğa karşı kişiyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma” suçundan beraat ettiren mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

‘CEZAYI YETERLİ BULMUYORUZ’

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, “Kahraman bir çocuk, cinsel istismarcıya sesini çıkardı. Dedi ki; ‘Bu istismarcı bana nitelikli olarak istismarda bulunmaya çalıştı’ Bu çocuk kahraman bir çocuk. Bugün cinsel istismarcı 10 yıl 5 ay ceza aldı. Çocuklar vatandır diye çıktığımız bu yolda bu alınan cezayı yeterli bulmuyoruz. Çünkü eylemlerini gerçekleştirmek için çocuğu bir odaya alıp kapıyı kilitlemek suretiyle çocuğa nitelikli olarak cinsel istismarda bulunmaya çalıştı. Çocuklar bize emanettir dediğimiz yerde hangi delikanlı bunu bir çocuğa yapar. Bu hem alçaklık hem de namussuzluktur” dedi.

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği İhbar Sorumlusu Mine Rana Kahramanoğlu ise sanığın aldığı 10 yıl 5 aylık cezayı yeterli bulmadıklarını ve davanın takipçisi olacaklarını ifade etti.

Fotoğraf: DHA

NE OLMUŞTU?
Şağban, 12 yaşındaki bir kız çocuğunu istismara maruz bıraktığı için tutuklanmıştı. Olayın ardından Şağban ile çocuğun babası arasında gerçekleşen görüşmenin kaydı sosyal medyada yer almıştı. Ses kaydında Şağban, istismarı itiraf etmiş ve olayın duyulmaması için babayı ikna etmeye çalışmıştı. Baba F.A., Şağban’dan şikayetçi olunca tarikat üyelerinin saldırısına uğramıştı.
İddianamede Şağban’ın çocuğa zincirleme istismar suçundan 22,5 yıla, hürriyetinden yoksun kılma suçundan 26 yıl 3 aya kadar hapis cezası istenmişti.
Dava dosyasında çocuğun anlattıkları, yakınlarının tanıklıkları, adli tıp raporları yer alıyor.

Fotoğraf: Ekran görüntüsü, "Nurani Tv" YouTube kanalının videosundan alınmıştır.

İlgili haberler
Tarikat, cemaat, AKP ve geleceğimiz

Çocuklarla evlenmenin meşrulaştırılması, taciz ve tecavüzün suç listesinden çıkarılması, kadınların...

‘Tarikat şeyhi kızımı istismar eden erkeği affetme...

Esenyalı’dan iki kız çocuğunun yaşadığı örnek tarikat eliyle çocukların hayatlarının nasıl da karart...

‘Gül gibi yuvalanan’ tarikatlar, cemaatler

Tarikat ve cemaatlerin at koşturduğu bir toplumsal ekonomik düzen, kadınlar ve kız çocukları… Sevda...