Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tutuklanması talebiyle kadınlar bir araya geldi
Batman’da tecavüze maruz kalması sonucu intihar eden İpek Er’e yönelik cinsel saldırı suçu zanlısı Musa Orhan’ın tutuklanması talebiyle kadınlar pek çok ilde yürüyüş ve açıklama düzenledi.

Batman’da tecavüze maruz kalması sonrası intihar eden İpek Er davasında önce tutuklanan sonra tahliye edilen Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tutuklanması talebiyle kadınlar bir araya geldi. 

Kadınlar Birlikte Güçlü, Alsancak’taki ÖSYM binası önünde bir araya geldi. Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ile çok sayıda kadın katıldı. Açıklamada, “Kadınları değil katilleri yargıla” pankartı açıldı.

MA’nın haberine göre Kadın kazanımlarının mücadele sonucu olduğuna dikkat çeken HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “AKP bize ölümü dayatıyor. Bizi eve kapatmak istiyoruz. Musa Orhan’ı yargılayanlar bizim kadın yoldaşlarımızı cezaevlerine kapatanlardır. Musa Orhan’ı tahliye edenler bugün kadın irademizi gasbedenlerdir. Bizler kadınların ölmediği bir ülkeyi inşa edeceğiz. Sizi tarihin çöplüğüne gömeceğiz” dedi.


‘NEFES ALAMAZ DURUMA GETİRİLDİK’

Sonrasında konuşan Besriye Tekgür ise, kadınların nefes alamaz duruma getirildiğini söyledi. Tekgür, cezasızlık politikaları sonucu kadın cinayetleri, taciz ve tecavüz vakalarının arttığını belirterek, “Kadına yönelik şiddet konusunda kadınlar haklarına, kazanımlarına sahip çıktıkça, baskılara boyun eğmeyi reddettikçe, bilinçlendikçe şiddet devlet eli ile artıyor ve arttırılıyor. Kadınları değil tacizcileri, tecavüzcüleri, katilleri yargıla. Musa Orhan tutuklansın” diye seslendi.

Fotoğraf: İdris Tiftikçi/DHA

BEŞİKTAŞ’TA KADINLAR İPEK ER İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisi, Musa Orhan’ın tutuklanması talebiyle İpek Er için Beşiktaş Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

BATMAN’DA YÜRÜYÜŞ

Batman’da da bir grup genç yürüyüş düzenledi. Çevre Yolu’na çıkan gençler, "Musa Orhan tutuklansın" sloganları attı. Yoldan geçenler de korna çalarak gençlere destek verdi.


İlgili haberler
Avcılar Kadın Platformu Musa Orhan’ın tahliye edil...

Avcılar Kadın Platformu İpek Er’e tecavüz ederek ölümüne neden olan Musa Orhan’ın tahliye edilmesini...

İpek Er’in annesi: Devlete ve belindeki silaha güv...

İpek Er’in annesi Hakime Kılınç, Musa Orhan’ın serbest bırakılmasına isyan etti: Sağ olduğum sürece...

İpek Er’in babası: Evimizden tekrar cenaze çıktı

Bugün bizim evimizden tekrar cenazemiz çıktı, yüreğimiz yanıyor. Katil elini kolunu sallayarak tekra...