Van’da mülteci kadına cinsel saldırının faili 2 sözleşmeli erin duruşması görüldü
Van’ın İran sınırındaki Saray ilçesinde L.M. isimli mülteci kadına yönelik cinsel saldırının faillerinin yargılandığı dava 8 Haziran’a ertelendi.

Van’ın İran sınırındaki Saray ilçesinde L.M. isimli mülteci kadına yönelik cinsel saldırının faillerinin yargılandığı davanın duruşması dün görüldü.

Van Barosuna bağlı birçok komisyonun ve demokratik kitle örgütlerinin gözlemci olarak katıldığı duruşma 6 saate yakın sürdü.

Kolluk güçlerine ve savcılığa verdikleri savunmaları “baskı altında” verdiklerini belirterek önceki savunmalarını kabul etmeyen sanıkların avukatları, savunma hazırlamak için mahkemeden süre talebinde bulundu.

Talebin kabul edilmesi üzerine duruşma 8 Haziran 2023 tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?
Mezopotamya Ajansının haberine göre Van’ın Saray ilçesinde 2 Ocak’ta 17 Bangladeşli uyruklu mülteci ve L.M. askerlerce gözaltına alındığı karakolda kadın görevlinin bulunmaması nedeniyle 2 sözleşmeli er, L.M.’nin üstünü aradıktan sonra L.M’yi gözetleme kulesine zorla götürerek tecavüz ettiği iddia edilmişti. L.M.’nin çığlık atması ve başka askerlerin yardıma gelmesiyle birlikte askerlerin yakalanıp tutuklandığı ifade edilmişti.

Haber ve Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Mülteci Köprüsü: Van

Binbir umutlarla çıkılan yolculukların bazen bir geçiş noktası, bazen de son durağı olan Van'ın mült...

Geri Gönderme Merkezindeki tecavüz davasında sanık...

Van’daki Geri Gönderme Merkezinde İranlı Z.N.’ye tecavüzle ilgili davada güvenlik görevlileri hakkın...

Bir odaya sıkışan yaşamlar: Mülteci kadınlar ne ya...

Mülteci kadınlar Ekmek ve Gül'e mültecilere karşı körüklenen öfkenin, artan ırkçı söylemlerin yaşaml...