Vergi Kanunu’na muhalefet suç, kadına saldırmak serbest
Minibüste şort giydiği gerekçesiyle Melisa Sağlam’a saldıran ve tutuklu yargılanan Ercan Kızılateş indirimlerle 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Kızılateş, saldırı davasından tahliye edildi.

Haziran ayında Pendik-Aydos minibüs hattında yolculuk yaparken şort giydiği ve Ramazan ayı olduğu gerekçesiyle Ercan Kızılateş’in saldırısına uğrayan Melisa Sağlam davasında karar verildi. Kızılateş, ‘sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ ve ‘cebir kullanarak inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ suçlarından 3 yıl 8 ay ceza alırken, mahkemede gösterdiği iyi hal nedeniyle ceza 1 yıl 8 aya düşürülerek tahliye edildi. Saldırı davasından tahliye edilen Kızılateş’in tutukluluk hali ‘Vergi Kanunu’na muhalefet’ suçundan devam ediyor.

RAMAZAN AYI HARAM AYI OLDUĞU İÇİN BU ŞEKİLDE GİYİNMEMESİNİ SÖYLEDİM
Giydiği şort nedeniyle üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam’a minibüste saldıran Ercan Kızılateş’in ‘inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ ve ‘sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada mahkeme sanığın tahliyesine karar verdi. Duruşmada son savunmasını yapan Ercan Kızılateş “Ben kadının saçlarına dokunmadığımı iddia etmiyorum, ancak bu hareketim cinsel taciz amaçlı değildi. Ramazan ayı haram ayı olduğu için bu şekilde giyinmemesini söyledim. Müşteki bana sert bir tepki gösterdi, hakaret ve küfür etti. Gördüğüm hakaretin etkisiyle kendisinin yüzüne vurdum. Bu olayın devamında müşteki bana saldırmıştır. Ben bu saldırıyı engellemek için kollarını tutmak dışında herhangi bir temasım olmadı. Ahlaksız bir davranışı seçseydim ineceğim durakta inmez müştekiyi takip ederdim. Yaptıklarımı kabul ediyorum. Pişmanım, kendisinden tekrar özür diliyorum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” dedi. 

Sanığın avukatı da cinsel taciz suçlamasını kabul etmeyerek müvekkilinin anayasanın eşitlik ilkesi uyarınca sanığın iyi hali ve tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliyesini talep etti. 

Melisa Sağlam’ın avukatları ise cezanın üst sınırdan verilmesini, takdir indirim uygulanmamasını ve sanığın tutukluluğunun devamını talep etti. Kararını veren mahkeme heyeti sanığı 3 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı ve indirim uygulayarak cezayı önce 1 yıl 8 aya düşürdü sonrasında ise sanık Ercan Kızılateş'i saldırı suçundan tahliye etti.

Duruşma sonrası Melisa Sağlam ve avukatları açıklama yaptı.


İlgili haberler
Minibüste saldırıya uğrayan Melisa: Kadınlar peşin...

Minibüste ‘Ramazan’da mini etek giydiği’ gerekçesiyle saldırıya uğrayan Melisa Sağlam Ekmek ve Gül’e...

Melisa’nın dolmuşta yaşadığını ben fabrikada yaşad...

Melisa, seni gözlerinden öpüyorum. Ne olur sakın susma! Bana umut oldun. Eğer ben de ses çıkarsaydım...

Melisa’ya saldıran Ercan Kızılateş: ‘Tahrik etti,...

Melisa Sağlam’a saldırı davasının ilk duruşması görüldü. Sanık mahkemede ‘Tahrik oldum, pişmanım’ di...