Veterinere cinsel saldırı davasında Prof. Dr. H.B.’nin 15 yıla kadar hapis istendi
Veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunan Prof. Dr. H.B. hakkında 15 yıla kadar hapis istenirken, diğer faillere beraat talep edildi.

Ankara’da veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunan H.B. ve 2 sanığın tutuksuz yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, hayvan hastanesi sahibi sanık Prof. Dr. H.B.’nin ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 15 yıla kadar hapsini istedi.

Veteriner Prof. Dr. H.B., Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde öğretim üyesi olduğu 2019 yılının nisan ayında, kendine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı, daha sonra savcılık tarafından resen tahliye edildi. Olayla ilgili idari soruşturma kapsamında üniversitedeki görevinden alınan H.B. ile yardımcısı veteriner hekim S.D. hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’; Ç.B.’nin olay sonrası götürüldüğü jinekolog Dr. H.Ş. hakkında da ‘delilleri yok etmek’ suçundan dava açıldı.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dünkü duruşmasına sanıklar, mağdur Ç.B. ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının mütalaasını dosyaya sunduğunu belirterek savcıya söz verdi. Savcı, sanık H.B.’nin, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep ederken, ‘cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma’ suçundan beraatini istedi. Savcı, sanık S.B. hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı suçuna iştirak’, ‘cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarının tamamından beraat, sanık Dr. H.Ş hakkında ise ‘delilleri yok etmek’ suçundan beraat istedi.

Mahkeme, taraf avukatlarının savunma için süre taleplerini kabul ederek duruşmayı erteledi.

Haber: DHA

Fotoğraf: MA


İlgili haberler
Veteriner hekime tecavüz davasında skandal| Sanık...

Veteriner Ç.B.’ye tecavüz eden ve tutuksuz yargılanan H.B. davasında sanık avukatları tarafından get...

Veteriner hekime cinsel saldırı davas| Ç.B.’nin if...

Prof. Dr. H.B. ve yardımcısı S.D.’nin veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunmaktan yargılandığı da...

Kadın veteriner hekim olmak...

Kadın veteriner hekimler, 'Veteriner Hekimlik Mesleğinde Kadın Olmak' panelinde buluştu. Yaşadıkları...