Violet davasında kız kardeşi Beatric’in beyanı bekleniyor
Ugandalı Göçmen Violet’in tecavüze uğrayıp öldürüldüğü davanın 4. duruşması görüldü. Davada ikiz kız kardeşi Beatric’in ifadesi bekleniyor.

Kenan Rafiyev ve Sunay Hasanov isimli iki erkeğin tecavüzüne uğrayan sonra da öldürülen Violet Nanabata’nın cinayet davasının 4. duruşması görüldü. Duruşmada Violat ve ikiz kız kardeşi Beatric için yine adalet çıkmadı.
Violet Nantaba ve ikiz kardeşi Beatrice Babirye Uganda’daki yüksek işsizlik sonucu 2015 yılında Türkiye’ye gelmişlerdi. Türkiye’de göçmen kadınlara ayrılan sınırlı sayıda işlerde çalışarak yaşam mücadelesi veren kardeşlerden Violet, İstanbul, Aksaray’daki evinde 31 Ağustos 2016 gecesi sanıklar tarafından dövülüp tecavüz edilerek katledildi. Kardeşi Beatrice Barbirye ise ağır yaralandı ve yaralı halde sınır dışı edildi. Violet’in katledilmesi davasının 4. duruşması İstanbul Çağlayan 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşti. Sanıkların suçlamaları kabul etmezken Violet’in kendilerine saldırdığını iddia etti ve tahliyelerini istedi. Katılan Beatric Babirye’nin şikayet ve tanıkların tespiti için Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlşkiler Genel Müdürlüğü aracılığıyla Uganda Adli Makanlarına yazılan müzekkerinin beklenmesine, sanıkların da tutukluluk halinin devam etmesine ve sanıkların gasbettiği 6750 TL paranın Beatric Babirye iade edilmesine karar verildi. Duruşma 4 Ekim 2017’ye ertelendi.

İlgili haberler
Kayyum işinden etti, kocası canından etmekle tehdi...

Batman Belediyesinde sosyologdu. Şiddet gördüğü kocasından ayrı bir yaşam kurmaya çalışıyordu. Kayyu...

Aştığı engeller, OHAL’le yeniden karşısına dikildi

Zeynep engelli bir kadın. Üniversiteyi zorluklarla okudu, memur oldu. OHAL yıktığı engelleri yeniden...

Hamile işçilere 12 saat çalışma dayatması

Bektaş Tekstil’de aralarında hamile işçilerin de olduğu 55 işçi 12 saat çalışma dayatmasını kabul et...