Xiaomi Salcomp işçileri: Haklarımızı alıp, içeri girene kadar bir yere gitmeyeceğiz
İşten atılan Xiaomi Salcomp işçileri ‘Dışarda eylem yapan kişiler bizim işçilerimiz mi bilmiyorum’ diyen Xiaomi patronunu yaka kartlarını göstererek protesto etti.

Xiaomi Salcomp’ta daralma gerekçesiyle işten atılan işçiler, “Dışarda eylem yapan kişiler bizim işçilerimiz mi bilmiyorum” diyen Xiaomi patronunu protesto etti.

Yaka kartlarını gösteren işçiler, “Biz bu şirketin işçileriyiz, buradayız haklarımızı alıp, içeri girene kadar bir yere gitmeyeceğiz” dedi.

Yapılan eylemlere örgütlü oldukları Türk Metal Sendikasının destek vermemesine tepki gösteren işçiler sık sık, “İşçiler burada sendika nerede” sloganı attı.

Yakın dönemde işçilerin sendikalaşma mücadelesi verdiği Çin sermayeli Xiaomi ve iş ortağı Salcomp’un İstanbul Avcılar’da kurulu bulunan fabrikasında 110 işçi, 19 Mart’ta daralma gerekçesiyle işten atılmıştı.

Atılan işçiler vardiya değişimi sırasında arkadaşlarına seslenerek, “Mücadelemiz aynı zamanda sizler işten atılmayın” demişti. Fabrika önünde yapılan açıklamaya HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve DERİTEKS de destek verdi.

İşçilere seslenen Züleyha Gülüm, “Biz bu oyunları çok gördük, sadece bu işyerinde değil birçok işyerinde işçi ne zaman hakkını arasa kölelik koşullarında çalışmak istemiyorum dese örgütlenme hakkını kullansa arkasından bir küçülme yalanı gelir. Ekonomi darlaştı ben küçülüyorum der işçileri işten atar biz bunların koca bir yalan olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu ülkede adalet varsa bu kadar haksızlık yapılırken, adalet bakanlığı çalışma bakanlığı nerede?” diye konuştu.

Fotoğraf: Eren Ergine/Evrensel

İlgili haberler
Salcomp Xiaomi fabrikasında ne oluyor? | İşten çık...

Salcomp Xiaomi'den daralma gerekçe gösterilerek işten çıkarılan kadın işçiler Ekmek ve Gül'e konuştu...

İşten atılan Xiaomi Salcomp işçileri: Teşvik alan,...

Devlet teşviki alan Salcomp'ta daralma gerekçe gösterilerek 110 işçinin işten atılması protesto edil...

Bi karışmadığınız sutyenimiz kalmıştı!

Kadın işçilerin, sutyenlerine kadar karışan Salcomp patronlarına da böyle önerilerin ortaya atılmama...