Yağmur Önüt davasına erteleme gerekçesi: Bakanlık avukatları yok
Egemen Vardar tarafından öldürülen Yağmur Önüt’ün davası ertelendi. Gerekçe ise Yargıtay kararının, duruşma gününün Bakanlık avukatlarına tebliğ edilmesine rağmen avukatların duruşmada yer almaması.

Pompalı tüfekle Egemen Vardar tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Yağmur Önüt’ün davası bugün görüldü. Duruşmaya Önüt’ün ailesi, sanık ve müdafileri katılırken davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatları katılmadı. Dava 2 ay sonraya ertelendi. Gerekçe ise Bakanlık avukatlarının duruşmada hazır bulunmaması.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Vardar’ın olası kastla yargılanması gerektiği yönünde karar verdi. Bugün Bakırköy Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşma gürüldü. Duruşmayı çok sayıda kişi takip etti. Duruşmanın ertelenmesine gerekçe ise davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı oldu.

25 Mayıs 2021’de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatlarına Yargıtay ilamı, duruşma günü ve saati tebliğ edilmesine rağmen Bakanlık avukatları duruşmada yer almadı. Mahkeme bunu dikkate alarak Bakanlık avukatlarının Yargıtay kararına karşı beyanda bulunmadığı için duruşmayı 23 Kasım tarihine erteledi.

Fotoğraf: Yağmur Önüt'ün ailesinin arşivi

İlgili haberler
Yağmur Önüt’ün katili yeniden yargılanıyor: Karar...

20 yaşındaki Yağmur Önüt’ü pompalı tüfekle öldüren Egemen Vardar yeniden yargılanıyor. 5 yıl 10 ay h...

Yağmur'un katili tutuklandı

Didim'de yaşayan 16 yaşındaki Yağmur Tayhan'ı öldüren Nizam Cansızlar (53) tutuklanma talebiyle sevk...

Yağmur Tayhan’ın katledilmesi protesto edildi

Aydın Kadın Dayanışması, Yağmur Tayhan’ın katledilmesini yaptıkları açıklama ile protesto etti.