Yalnız Şule’nin değil, tüm kadınların davası
Şule Çet davasının ilk duruşması yarın Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Şule Çet’in Avukatı Umur Yıldırım, davanın sadece Şule’nin değil, bütün kadın ve çocukların davası olduğunu söyledi.

Şule Çet davasının ilk duruşması bugün Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Şule Çet’in Avukatı Umur Yıldırım, bu davanın sadece Şule’nin değil, bütün kadın ve çocukların davası olduğunu belirterek, “Burada çıkacak bir karar bundan sonraki kadın cinayetleri için de ya caydırıcı olacak ya da emsal olacak. Bunun için bu davayı takip etmek çok önemli” dedi.

Gazi Üniversitesi Öğrencisi Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta Ankara’daki plazanın 20’nci katından düşerek yaşamını yitirdiği olayla ilgili davanın ilk duruşması bugün görülecek. Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davada tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand hakim karşısına çıkacak. Sanıklar Aksu ve Akand ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu ve 39 yıla kadar hapis cezası talebiyle, “cinayet”, “ırza geçme” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından yargılanacak.

‘DELİLLER SANIKLARIN ANLATTIKLARININ TAMAMEN AKSİNE’

Davanın ilk duruşması öncesinde konuştuğumuz Şule Çet’in Avukatı Umur Yıldırım, dosyanın ilk duruşmasında beyanlarını ve aldıkları raporları mahkemeye sunacaklarını belirtti. Kuvvetle muhtemel dosyanın kovuşturma aşamasında tekrar adli tıbba gönderileceğini belirten Yıldırım, ilk duruşma olacağından olumlu ya da olumsuz bir gelişme beklemediklerini, sadece sürecin başlayacağını ve tutuklulukların devamına karar verilmesini beklediklerini söyledi. Sanıkların ilk defa canlı olarak sorgularının mahkemede olacağını anlatan Yıldırım şöyle konuştu: “Onların ilk tepkileri, beyanlarını orada duyacağız. Bir sanık ‘Hiçbir şey görmedim, duymadım’ diyerek olumlu, olumsuz hiçbir şey söylemiyor. Diğer sanığın da anlattığı bir hikaye var. Sanıklardan birisi konuşabilir. Çünkü birçok delil var ve anlattıklarının tamamen aksine bu deliller. Bu açıdan birisinin artık konuşacağını, gerçekleri söyleyeceğini düşünüyorum. Çünkü artık deliller birçok şeyi ortaya koydu”.

‘MÜTALAA RAPORU HİÇBİR BİLİMSEL GÖRÜŞ İÇERMİYOR’

Çet’in dosyasında sanık avukatlar tarafından alınan ve medyada da tepkilere neden olan “Bir kadın bir erkekle tenhada içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiştir” ifadelerinin yer aldığı uzman mütalaa raporuna ilişkin de Yıldırım, bu raporun adli tıp raporu olmadığının altını çizdi. Taraflardan herhangi birisinin dava ya da soruşturma aşamasında haklılığını ispat etmek için uzman kişilerden mütalaa alabildiğini belirten Yıldırım, mütalaa raporunun uzman kişiler tarafından bilimsel görüşlere göre hazırlanmasına rağmen Şule’nin dosyasında yer alan raporun hiçbir bilimsel görüş içermediğini ve tarafsız olmadığını vurguladı. Yıldırım, “Tek bir tarafı aklamaya yönelik bir rapor. Bu soruşturma aşamasında dosyaya girmişti. Savcı dahil hiç kimse dikkate almadı zaten” dedi.

DAVAYI TAKİP ETMEK ÖNEMLİ
Bugün başlayacak olan yargılamanın aslında sadece Şule’nin değil bütün kadınların ve çocukların duruşması olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bugün burada aslında biz bundan sonra gerçekleşecek olaylar için de insanların hakkını savunacağız. Burada çıkacak bir karar bundan sonraki kadın cinayetleri için de ya caydırıcı olacak ya da emsal olacak. Bunun için herkesin bu davayı takip etmesini önemle rica ediyoruz” diye konuştu.
İlgili haberler
Şule’nin ölümü intihar değil cinayet

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybeden, ölümünün intihar...

Şule Çet’in ailesi: İdam ya da hadım değil, adalet...

İntihar etti denilen, cinsel saldırıya uğrayarak öldürüldüğü açığa çıkan Şule Çet’in ağabeyi ve yeng...

Şule Çet ve hepimiz için adalet…

Attığımız her adımı, ağzımızdan çıkan her sözü, giydiğimiz her bir kıyafeti defalarca düşünen kadınl...