Yargı yine erkeği akladı: Maçka'daki kıyafet davasında beraat
Maçka Demokrasi Parkı'nda, güvenlik görevlisi Savaş İlter'in kıyafetine karıştığı Çağla Köse ile birbirlerinden şikayetçi oldukları dava görüldü. Savaş İlter'in beraatine karar verildi.

Maçka Demokrasi Parkı'nda, güvenlik görevlisi Savaş İlter'in kıyafetine karıştığı Çağla Köse ile birbirlerinden şikayetçi oldukları dava görüldü. Savaş ilter davada beraat ederken Köse’ye ise ceza verilmesine yer olmadığına hükmedildi.

Maçka Demokrasi Parkı'nda 2017 yılında "uygunsuz" olduğu için Çağla Köse'nin kıyafetine karışan güvenlik görevlisi Savaş İlter ile Çağla Köse'nin karşılıklı olarak hakaret suçundan yargılandıkları dava, istinaf mahkemesinin bozmasının ardından bugün yeniden karara bağlandı. Mahkeme, Savaş İlter hakkında beraat, Çağla Köse hakkında da ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Güvenlik görevlisi Savaş İlter, "Böyle giyiniyorsunuz, sonra tecavüze uğrayınca 'Güvenlik bizi koruyamadı' diyorsunuz" derken Çağla Köse de "Manyağa bak ya, polis getirmiş, hangi akla hizmet polis getirmiş?" demişti. Savaş İlter'in hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla, Çağla Köse'nin ise "Kamu görevlisine hakaret" suçundan 1 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Mahkeme ilk yargılama sonunda Savaş İlter'e hakaret suçundan 3 bin 300 lira adli para cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti. Çağla Köse hakkında ise haksız fiile tepki olarak hakaret ettiği gerekçesiyle ceza vermekten vazgeçilmesine hükmedilmişti. Karar, İstinaf Mahkemesi'nce bozuldu. Bozma sonrası İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Çağla, "O gün gerçekten çok üzgündüm. Söylediğim sözün hakaret olduğunu düşünmüyorum. Karşı taraf görevini yaptığını iddia ediyor, istediği şeyi benden kibarca rica etse bu durumlar olmazdı. Suçsuzum. Beraatımı istiyorum. Şikayetim devam etmektedir" dedi.

Mahkeme, Savaş İlter'in üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek beraatına karar verdi. Mahkeme, Çağla’nın ise hakaret sözünü, haksız bir fiile tepki olarak söylediğinin anlaşıldığı gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığını hükmetti.

Kaynak: Jinnews

İlgili haberler
Maçka’da özel güvenlik tacizi: Bu kıyafetle dolaşa...

Maçka Parkında özel güvenlikçiler bir kadını “Bu kıyafetle parkta dolaşmana izin vermem” diyerek tac...

Maçka Parkında tacize uğrayan Çağla’ya hakaret dav...

Maçka Parkında temmuz ayında güvenlikçi tarafından kıyafeti bahane edilerek parka alınmak istenmeyen...

Kadınlar Maçka’da güvenlikçi tacizine karşı eylemd...

Maçka Parkı’nda bir özel güvenlikçinin kıyafetini gerekçe göstererek müdahale ettiği Çağla Köse için...