Yargı yine iyi hal indiriminin önünü açtı
Nazlı Ayan, evlenme teklifini kabul etmediği Hamit Tekin tarafından katledildi. Tekin ceza indirimi almak için kadının kendisine hakaret ettiğini söyledi. Yargı yine erkeğin sözlerini dikkate aldı.

Israrla taciz ettiği kadını evlenme teklifini reddettikten sonra iş çıkışında öldüren Hamit Tekin savunmasında ‘bir anda’ öldürdüğünü, planlamadığını iddia etti. Israrlı tacizi ve cinayet planını görmezden gelen savcı ise ‘tasarlayarak öldürme’ yerine, ‘kasten öldürme’ suçundan ceza isteyerek indirimin önünü açtı.
Nazlı Ayan Ankara’da bir markette çalışıyordu. İşten ayrıldıktan sonra iş arkadaşı Hamit Tekin, Nazlı Ayan’ı görüşmek için zorlamaya başladı. Tekin’le bir süre görüşmek zorunda kalan Ayan, Tekin’in yaptığı evlilik teklifini reddetti. Tekin ise Ayan’la görüşmek için yeni işyerinde beklemeyi sürdürürken, evlenme teklifindeki ısrarla Ayan’ı taciz etmeyi sürdürdü.
Ruhsatsız silah alan Tekin, birkaç gün sonra yeniden kadının iş çıkışına gitti. Israrlı tacizini sürdüren Tekin, bu kez Ayan’ı ertesi gün evinden almayı teklif etti ve Ayan bunu da reddetti. Kadını uzun süredir taciz eden Tekin, Ayan’ı olduğu yerde katletti. Hatay’a kaçan Tekin yakalanarak cezaevine gönderildi.

‘İYİ HAL İNDİRİMİ’NE OYNADI
Sanık Tekin önceki gün Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada ceza indirimi alabilecek iddialarda bulunarak savunma yaptı. İntihar etmek için Ayan’ın iş çıkışına silahla gittiğini söyleyen Tekin, kadını uzun süredir taciz ettiğini söylemek yerine Ayan’ın kendisine hakaret ettiğini iddia etti. Sanık, katletme gerekçesinin ‘hakaret’ olduğunu öne sürdü.
Savcılık ise ‘ısrarlı tacizi’ ve bununla gelen planlı katliamı görmezden geldi. Savcılık Tekin’e ‘tasarlayarak öldürme’ yerine ‘kasten öldürme’ suçundan ceza istedi.
Yarın görülecek duruşmada mahkeme bu talebe uyarsa Tekin ağırlaştırılmış müebbet yerine, müebbet hapis cezası alacak ve ‘tahrik’ ya da ‘iyi hal’ indirimi de alarak erken tahliye imkanı elde edecek.


İlgili haberler
Nedir çektiğimiz 'iyi hal' ve 'haksız tahrik' indi...

Mahkeme, bir kadının giydiği taytı yine 'tahrik' kabul etti. Gelin, kadın cinayetlerini adeta teşvik...

Bir kadın cinayetinin ardı

Hatice, koruma kararı dilekçesi çantasındayken kocasının bıçakla üzerine yürümesiyle camdan atılmış...

Eşi tarafından öldürülen Şehriban Elmas’ın davası...

Adana’da kocası ve kocasının ailesi tarafından işkence ile öldürülen Şehriban Elmas’ın duruşması ert...