Yargıtay Başsavcılığı Kadir Şeker'e verilen cezaya itiraz etti
Yargıtay Başsavcılığı, Konya'da sokakta darp edilen Ayşe Dırla'yı kurtarmak isterken Özgür Duran'ın ölümüne neden olan Kadir Şeker'e verilen 12.5 yıllık hapis cezanın bozulmasını istedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Konya'da Ayşe Dırla'yı (35) darp eden Özgür Duran'ı (32), kalbinden bıçaklayıp öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapse çarptırılan Kadir Şeker (20) için verilen cezanın yüksek olduğu yönünde görüş sundu. Başsavcılık Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nden cezanın bozulmasını istedi.

Kadir Şeker hakkında verilen 12,5 yıl hapis cezasını, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yüksek bulmasını değerlendiren ağabeyi Hidayet Fatih Şeker, adaletin yerini bulacağını düşündüklerini söyledi. Şeker, "Tüm kamuoyu, cezanın yüksek olduğunu zaten söylüyordu. Verilen cezanın ne kadar ağır olduğunu biliyoruz. Kadına şiddet olaylarında Kadir Şeker'in olayı hep gündeme geliyor. Toplumda adalet duygusu zayıflamıştı. Böylelikle insanlar için bir umut olur umarım" dedi.

NE OLMUŞTU?
Konya'nın Selçuklu ilçesinde, 5 Şubat 2020 akşamı Piri Reis Parkı’nda, Özgür Duran, Ayşe D. arasında çıkan tartışma sonucu Özgür Duran, Ayşe D.'ye şiddet uyguladı. O sırada parktan geçmekte olan Kadir Şeker, Ayşe D.'yi darp eden Özgür Duran'a müdahale etmek istedi. Şeker'in ifadesine göre Duran, boğazını sıktığı Şeker'i yere yatırıp yumruk atmaya başladı. Boğuşma sırasında Şeker’in elindeki bıçak Özgür Duran'ın kalbine saplandı. Ayşe D.'nin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Duran, hayatını kaybetti. Şeker ise yakalanarak, 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.
Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 14 Ekim 2020’da görülen karar duruşmasında savcı mütalaasında, Şeker'in “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan cezalandırılmasını ve haksız tahrik indiriminin en üst seviyeden uygulanmasını talep etti. Mahkeme ise Şeker'in “kasten öldürme” suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına, cezanın haksız tahrik indirimiyle 15 yıla, iyi hal indirimi ile 12 yıl 5 aya düşürülmesine karar verdi.

Haber kaynağı: MA

Fotoğraf: dha

İlgili haberler
Kadir Şeker davası yeniden görülecek

Konya’da kadına yönelik şiddeti engellemek isterken, saldırganın ölümüne neden olduğu için tutuklana...

Kadir Şeker’e verilen ceza: Adalet bunun neresinde...

Şiddeti olağanlaştırma, kabul edilir ve giderek de desteklenir kılma çabasının bir ürünü olan bu kar...

Kadir Şeker’in tutuklanmasına tepki: #Kadiricinada...

Konya'da, Ayşe D’yi darp eden Özgür Duran adlı kişiyi engellemek isterken çıkan arbedede Duran’ın öl...