Yaşadığı şiddeti anlatmakta zorlandı Yasemin
Kendini ve oğlunu ölümden kurtarmak için öldürmek zorunda kalmıştı. 'Yaşadıklarımı kendime bile söyleyemedim' dedi. Duruşma kapalı yapıldı.

Yasemin Çakal’ın davasında 13. duruşma Bakırköy Adliyesinde görüldü. Savunma yapan Yasemin duruşmanın kapalı görülmesini istedi ve bu talebi kabul edildi. Bir sonraki duruşma 24 Mayıs’ta.
Özkan Kaymaklı’dan sistematik olarak şiddet gören Yasemin Çakal kendini ve oğlunu ölümden korumak için 10 Temmuz 2014 yılında Özkan Kaymaklı’yı öldürmüş ve cezaevine girmişti. Yasemin, bugün Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 3 yıldır tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinden getirildi.

İSTEĞİ ÜZERİNE DURUŞMA KAPALI GÖRÜLDÜ
Evliliği boyunca yaşadığı şiddet türünün ailesi ve basın tarafından öğrenilmemesini talep eden Yasemin yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Evliliğim süresince eşimden gördüğüm şiddet çok yoğundu. Çok çeşitli şiddet biçimlerine maruz kaldım. Bunları ilk başlarda kendi kendime bile söyleyemedim. Şu anda da herkesin huzurunda anlatmakta zorlanıyorum.” Yasemin’in isteği üzerine duruşma kapalı yapıldı. Yasemin savunmasını mahkemeye yazılı olarak sundu, duruşması ise 24 Mayıs tarihine ertelendi.

İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Taksilerin sağ camına dikkatli bakın

Artık taksilerin camında 'Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı' etiketleri olacak ve bu numaralar ücret...