Yeldeğirmeni Ekmek ve Gül Grubu: Nihal Yalçın’ın yanındayız
Nihal Yalçın’ın Altın Portakal’da ödül aldığı sırada Tamer Karadağlı’nın, Yalçın’ın konuşması bitmeden yanına gelerek ödülü eline tutuşturmasına kadınların tepkileri büyüyor.

58. Altın Portakal Film Festivali’nde Nihal Yalçın’ın ödül alacağı sırada Tamer Karadağlı’nın konuşmayı yarıda kesme çabası her yerde tepkilere yol açtı. Nihal Yalçın, bir gece yarısı kararıyla tek adam iktidarının geri çekildiği İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkan konuşmasını yaparken ona yapılmış bu saldırı, bize sözleşmenin ve kadına yönelik şiddetin durdurulmasının en acil taleplerimizden biri olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yeldeğirmeni Ekmek ve Gül Grubundan kadınlar da bu yaşananlardan sonra tüm kadınları Nihal Yalçın’la dayanışmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyor.

‘HAYATIMIZIN HER ALANINDA ERKEK EGEMEN ZİHNİYETİNİZE KARŞI MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Özge Gelen, “Bir kadın konuşurken beklemeyi tuzluk yerine konmak olarak algılayanlar, içlerindeki kadın düşmanlığından arınana kadar mücadelemize devam edeceğiz!” sözleriyle tepkisini dile getirirken, olay sonrasında Tamer Karadağlı’nın Nihal Yalçın’a yönelik, “Pervin Buldan ona sahip çıkıyor. Ben terörist örgütün karşısındayım” açıklamasına karşılık Sedef Akçay ise şunları söyledi: “Erkek egemen sinema televizyon sektörünün parlattığı sıradan bir oyuncunun Nihal Yalçın'a bu şekilde davranmasındaki cesaretin nereden geldiğini biliyoruz. Hayatımızın her alanında, her yerde; sokakta, fabrikada, sınıfta her neredeysek buna itiraz ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Bakışlardaki o küçümseyen, yok sayan ifadeleri silene kadar ve tam eşitliği elde edene kadar mücadeleye devam! Kadın kadının yurdudur, Nihal Yalçın’ın yanındayız!”

Yeldeğirmeni Ekmek ve Gül Grubundan Betül ise şunları dile getirdi: “Tamer Karadağlı bir surettir. Arkasındaki gerçek ise kadının başarısını hiçbir alanda sindiremeyen eril zihniyettir. Kirliliğinize, çirkinliğinize karşı İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR!”

Esra Çekinmez ise Tamer Karadağlı’nın hayat verdiği eril rollerden çıkamadığını belirterek “Tamer Karadağlı’nın Nihal Yalçın’a yaptığı çirkin davranış aslında kadınların uğradığı haksızlık karşısında İstanbul Sözleşmesi’ni savunan herkese yapılmış bir saygısızlıktır” şeklinde konuştu.

Fotoğraf:DHA

İlgili haberler
58. Antalya Altın Portakal'da En İyi Kadın Oyuncu...

58. Antalya Altın Portakal'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Nihal Yalçın konuşmasını İstanbul Söz...

Kadına yönelik sistematik tavrın zuhur etmiş hali:...

‘Tamer Karadağlı’nın yüzündeki eğreti, zorlama mimikleri, maruz bırakıldığımız tavrın kameralar karş...