Yeldeğirmeni Ekmek ve Gül'den İranlı kadınlarla dayanışma: Mücadelemiz de kurtuluşumuz da bir
'İranlı kadınlar yalnız değil, biz yalnız değiliz.'

Yeldeğirmeni Ekmek ve Gül grubundan kadınlar, İran'da başörtüsünü düzgün örtmediği gerekçesiyle ahlak polisi tarafından katledilen Mahsa Amini için başlayan protestolara destek vermek adına sokakta sinevizyon gösterimi yaptı.


Sinevizyonda Ekmek ve Gül'ün paylaştığı Farsça destek mesajının olduğu video izletildi. Ardından Türkçe, Kürtçe, Almanca ve İngilizce metinleri okumak isteyen kadınlara polis müdahale etmek istedi.

Yaya trafiğinin yoğun olduğu bir sokakta kadınların yan yana durması engellenmeye çalışılsa da metinlerin okunmasıyla etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik sonrasında Yeldeğirmeni Ekmek ve Gül adına konuşan Seçil Sinanoğlu, "Biz İran'da yaşananları her gün izliyoruz. Kadınların başörtülerini çıkarıp birbirlerine sarıldıkları, saçlarını kestikleri, başörtülerini yaktıkları görüntüler sosyal medyada dolaşıyor. Biz, Türkiye'deki kadınlar, komşu coğrafyalarda olduğu gibi zorunlu başörtüsü uygulamasını yaşamıyor olsak da ahlakçılıkla örtülen cinayetlere kurban gidiyoruz. Bu yüzden mücadelemiz de kurtuluşumuz da bir. Eşitsiz bu düzene karşı kadınların isyanı İran'dan başladı ve birçok yere yayıldı. Bu yüzden İranlı kadınlar yalnız değil, biz yalnız değiliz. Bu yüzden bütün engellemelere rağmen sokağa çıktık'' dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Yeldeğirmeni Kadınları: Mahallemizde çocuk tacizin...

Yeldeğirmeni Kadınları mahallelerindeki çocuk istismarına karşı eyleme çağırıyor.

Mahsa Amini’nin ardından ‘kadın, yaşam, özgürlük’...

İran'da ahlak polisi tarafından öldürülen Mahsa Amini'nin defnedilmesinin ardından kadınlar sokağa ç...

İran rejiminin ideolojik kalesi: Zorunlu örtünme

İran'da rejimin ilk yıllarından itibaren baskının en yoğun olduğu meselelerden biri ve rejimini inşa...