Yenimahalle semt pazarında kampanyaya yoğun ilgi
‘Çocuk istismarının affı olmaz’ kampanyasına için Yenimahalle’de ilgi yoğun oldu. Pazarda bildiri dağıtan, imza toplayan kadınlara hem pazarcılardan hem mahalleliden destek geldi.

Hükümetin Meclis gündemine getirme hazırlıkları yaptığı çocukların istismar failleri ile evlendirilmesi durumunda istismarın af kapsamına alınmasını öngören yasa tasarısına karşı tepkiler büyüyor.

Emek Partisi Ankara İl Örgütü’nün başlattığı “Çocuk istismarının affı olmaz” kampanyası kapsamında kadınlar Yenimahalle Semt Pazarında bildiriler dağıttı, imza topladı. Bu sırada pazarcıların ve mahallelilerin kampanyaya yoğun ilgisi dikkat çekti.

‘NASIL GÖZ YUMABİLİRİM?’
Bir pazarcı yakın zamanda yaşadıklarını öfkeyle şöyle anlattı: “Geçenlerde kızımı istemek için haber yollamışlar. Benim kızım daha 15 yaşında, liseye yeni başladı, utanmadan evlendirmemi bekliyorlar. Normalde bizim kültürümüzde eve gelecek misafir ne olursa olsun kabul edilir, ‘Allah’ın misafiri’ deriz ama niyet bu olunca sinirden gözüm döndü. Karıma, ‘ne gelsinler ne de bu saatten sonra bana selam versinler’ dedim. Ben kızımı gözümden sakınıyorum nasıl böyle bir şeye göz yumabilirim, o daha çocuk. Bunun benim evimde konuşulmasını bile kaldıramam.”

KAMPANYAYA ERKEKLERİN DE DESTEĞİ YOĞUN
Erkeklerin de kampanyaya katılımının fazla olduğu pazar yerinde, gelen tepkilerin çoğu böyle bir tasarının değil meclise gelmesi düşünülmesi gerektiği yönünde. Alışveriş yapmaya gelen emekli bir erkek de bu durumun siyasetle ya da başka bir şeyle ilgisi olmadığına, insanlığımız adına bir çalışma olduğunu vurgulayarak daha çok insanın imza vermesi için çevresindeki insanlara da imza atmalarını söyledi.

‘YAPTIĞINIZ İŞ ÇOK DEĞERLİ’
Daha önce imza verip alışverişine giden bir kadın ise tekrar dönerek “Yaptığınız iş çok değerli, böyle yalnız kalmamalısınız” diyerek imza föyünü alıp imza toplamaya başladı. Tanıdığı pazarcılara gidip destek isteyen kadın, bu tartışmanın gündemden kalkmasını istediğini söyledi.

İlgili haberler
Batıkent çocuk istismarını tartışıyor

Batıkent’te çocuk istismarı ve mücadele yolları tartışmasında kadınlar yasanın tekrar gündeme gelmem...

‘İstismarın affı olmaz’ diyen kadınlar çalmadık ka...

Ankara’da kadınlare kapı kapı dolaşarak çocuk istismarı faillerine af getirecek yasa tasarısını anla...