Yeşil Sol Parti kadın milletvekili adayları: Kadınlar kazanacak
Yeşil Sol Partinin Ankara’da gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısı sonrası kadın milletvekili adayları Sevda Karaca, Sıla Altun, Tülay Hatimoğulları ve Sevilay Çelenk Ekmek ve Gül’e konuştu.
‘ANTEP’TE KADINLAR BÜYÜK BİR YOKSULLUKLA BOĞUŞUYOR’

Yeşil Sol Parti Antep 1. sıradan aday olan, aynı zamanda Yayın Kurulu üyemiz olan Sevda Karaca, “Emek ve Özgürlük İttifakının çatı partisi olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partinin kadın adaylarının tanıtımındaydık bugün. Bütün kadın düşmanı politikalara karşı çok güçlü bir biçimde, yüksek bir kadın oranıyla aslında bu seçimlere giriyoruz. Bunun böyle olması da bir tesadüf değil. Çünkü kadınların haklarının bu kadar gasbedildiği, kadınların yaşam haklarının bu kadar tehlike altında olduğu bu dönemde özellikle mücadele alanlarından gelen kadınların aday olması bir taraftan da bizim bu hak gasplarına karşı mücadele kararlılığımızı da ortaya koyuyor. Ben de Yeşil Sol Parti listesinden Emek Partisinin Antep 1. sıra milletvekili adayıyım. Antep’te de kadınlar çok büyük bir yoksullukla boğuşuyorlar. Depremin etkileri halen devam ediyor. Yoksulluk ve deprem bir afete dönüşmüş durumda. Büyük bir emek sömürüsüyle karşı karşıya olduğumuz bir kent de biliyorsunuz Antep. Diğer ittifakların adaylarına baktığımızda özellikle kadınların şiddete karşı haklarını, eğitim haklarını, en temel haklarını karşı cepheden gündemlerine almış olan, bir saldırı programına almış olan bir ittifaklar silsilesiyle karşı karşıyayız. Ama biz kararlıyız. Kadınların haklarını yedirmeyeceğiz ve daha da ileriye götürmek için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

‘GENÇLER POLİTİKANIN BİR PARÇASI OLMALI’

Yeşil Sol Parti Ankara 6. sıradan aday olan, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi son sınıf öğrencisi Sıla Altun, “Genç yaşta aday olmamın sebebi üniversite öğrencilerinin, lise öğrencilerinin ve genel olarak gençlerin politikanın bir parçası olabilmesini sağlayabilmek. Bunun geniş bir biçimde önünü açabilmek. Son dönemde özellikle depremin yükünün öğrenciler üzerine bırakılması ve online eğitim gibi eğitimi gasbeden bir kararın yeniden alınması, tek adam rejiminin yarattığı baskı ile gençlerin ve öğrencilerin artık hayatına devam edemeyeceği koşula getirilmesi çarpıcı örneklerden birkaçı. Gençlerin hem bir birey hem de genç olarak hayatta eşit ve özgür bir şekilde yer alabilme talepleri var. Bu taleplerin geniş kitleler içerisinde yer bulabilmesi için aday oldum. Genç bir kadının bir siyasi partiye üye olması gençlerin taleplerinin geniş bir alanda yer bulmasına da neden olacaktır. Öğrenciler olarak özellikle genç kadınlar olarak eğitim hakkımız için, özgür ve eşit bir yaşam için örgütlemeye ve herkesi mücadeleye çekebilmeye ihtiyacımız var” diye konuştu.

‘İKİTDARIN DEPREMİN YARALARINI SARMA OLASILIĞI YOK’

Yeşil Sol Parti Adana 1. sıradan aday olan Tülay Hatimoğulları, HDP’nin kapatılma ihtimaline karşın yola Yeşil Sol Parti ile devam etiklerini ifade ederek, “Şu anda ülkenin içinde bulunduğu durum zor. Ülke çoklu krizler ile karşı karşıya. Buna bir de deprem eklendi. Bizler bu ülkede yaşanan işsizliği, yoksulluğu, hayat pahalılığını konuşuyorduk. Deprem bugün unutulmuş zannedilse de aslında unutulmadı. Evlerde kaynayamayan tencerelerin sebebini biz bu seçimlerde bu iktidardan soracağız. Ve elbette deprem gündemini ıskalayan hiçbir siyasi gündem olamaz, olmamalı. Başta Hatay, Maraş ve Adıyaman illerimizde ağır yıkımlar söz konusu. Ve orada hayatı yeniden kurmamız gerekiyor. Bunun için biz bu seçimi fırsata çevirmek istiyoruz. Çünkü bu iktidarın depremin yaralarını sarma olasılığı yok. Depremin olduğu ilk andan itibaren orada insanları ölüme terk eden bu iktidardan bizim hiçbir beklentimiz yok. Bu yüzden biz bu iktidarı değiştirerek; depremin yaralarını kamusal anlamda da sarmak, toplumsal dayanışma ağlarını örerek yaraları sarmak istiyoruz. Bizim için en temel görev bu ve en fazla öne çıkaracağımız alan bu olacak” diye konuştu.

‘ÖZGÜRLÜKLERE SAHİP ÇIKAN BİR ANLAYIŞLA KAZANACAĞIZ’

Yeşil Sol Parti Diyarbakır 6. sıradan aday olan Sevilay Çelenk Özen, “Her şeyden önce böyle kadınlar adına bir güvenin ifadesi olarak orada olmak onur veriyor. Demokratik Türkiye’nin geleceğini yeşilde, solda ve kadınlarda görüyoruz. Her türlü sınırlamanın, kırmızı çizginin dışında haklara ve özgürlüklere sahip çıkan bir anlayışla kazanacağız. Biliyoruz 15 Mayıs sabahını bayram yapacağımıza inancımız sonsuz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Yayın Kurulu Üyemiz Sevda Karaca, Antep’te kadınla...

Gaziantep Milletvekili adayı Sevda Karaca kadınlarla buluştu: ‘Bizim için hayatı değiştirmek gibi bi...

Kadınların kürsüsünün bir ayağı Meclise, Meclis ka...

İşçi emekçi kadınların sesini yükseltmek, eşit, özgür, barış içinde, güvenceli bir hayatı kurmak içi...

Yeşil Sol Parti kadın adaylarını tanıttı: ‘İstanbu...

Yeşil Sol Parti'nin aday tanıtım toplantısı Ankara İnşaat Mühendisleri Odasında bugün gerçekleştiril...