Yiğitcan koruma tedbirine rağmen katledildi!
Babası tarafından katledilen Yiğitcan için öldürülmeden 2 gün önce koruma tedbiri alındığı ortaya çıktı. Öte yandan CHP’li vekil Murat Emir konuyu Meclise taşıdı.

Fatih'te 9 yaşındaki oğlu Yiğitcan Türkoğlu'nu evlerinde bıçaklayarak öldürdükten sonra annesi Neriman Türoğlu’na "Gel cesedi al" diyen Nezir Türkoğlu'nun daha önce de oğlunu öldürmeye çalıştığı ortaya çıkmış, buna rağmen savcılığın babaya çocuğu görme izni verdiği iddia edilmişti. Ailenin, polisin ve savcılığın yol verdiğini dile getirip ‘Yiğitcan, göz göre göre öldürüldü’ dediği olayda yeni gelişmeler var.

Habertürk’ün haberine göre evliliği boyunca şiddet gören ve boşanmak isteyen Neriman Türkoğlu için alınan koruma tedbirinin yanı sıra oğlu Yiğitcan için de öldürülmeden 2 gün önce koruma tedbiri alındığı öğrenildi.
15 Eylül’de de evinde doğal gazı açıp Yiğitcan’ı öldüreceğini söyleyen, polisin kapıyı kırarak durdurduğu Nezir Türkoğlu hakkında 3 kez Neriman Türkoğlu, 1 kez de Yiğitcan için uzaklaştırma kararı alındığı ortaya çıktı. Kararda babanın 2 ay süreyle tehdit, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunamayacağı belirtildi. Mahkemenin Neriman T. için aldığı koruma kararı ise bu tarihte devam ediyordu.

OĞLUNU ÖLDÜRME TEŞEBBÜSÜNDE BULUNAN TÜKOĞLU'YA SAVCILIK İZNİ VERİLDİ Mİ?
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise konuyu meclise taşıdı. Emir 9 yaşındaki Yiğitcan’ı bıçaklayarak öldüren babası Nezir Türkoğlu’ya, daha önce de öldürme teşebbüsünde bulunduğu oğlunu alma izninin verilmesini Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e sordu.

Emir, Bakan Gül’e şu soruları yöneltti: 

*Yiğitcan, Nezir Türkoğlu’na, hangi hukuki kriterlere göre verilmiştir?

*Dile getirilen iddialara göre; baba Nezir Türkoğlu, çocuğuyla yaşadığı onca vahim olaya ve uzaklaştırılma kararı verilmesine karşın, çocuğunu yine savcılık izniyle hafta sonu görmek için almıştır. Savcılık izniyle oğlunu aldığı iddiası doğru mudur?

*Doğruysa hangi mahkemenin hangi savcısı Nezir Türkoğlu’na oğlunu görebileceği konusunda gereken izni vermiştir? Savcılar tarafından; hangi hukuki kriterler temel alınarak bu yönde izinler verilmektedir? Söz konusu olayda savcı hangi gerekçeye dayalı olarak izni vermiştir?

*Nezir Türkoğlu’nun, daha önce yapılan yargılamaları kapsamında herhangi bir psikolojik sorunu olduğuna ilişkin dosyasında bilgi bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa Yiğitcan’ı, Nezir Türkoğlu’ya teslim eden savcılık makamı bu durumu göz önüne almış mıdır?

*Göz göre göre ölüme gönderilen Yiğitcan’ın hayatını kaybetmesindeki sorumluluk sadece baba Nezir Türkoğlu'na mı yüklenecektir? Oğlunu görebileceği iznini veren savcı hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Savcıyla ilgili geçmişte yapılan şikayetler ve açılan soruşturmalar var mıdır? Varsa konuları nedir?

İlgili haberler
Aile Bakanının şiddetle mücadelesinde yeni bir şey...

Elektronik kelepçe, kadın konukevleri, kadın izleme merkezleri... Daha önce de gündeme gelen bu uygu...

Aile Bakanı bize reva gördüğüyle yaşayabilir mi?

Esenyalı ve Sincan’dan kadınların hayat hikayeleri…Çileleri, sorunları, talepleri aynı. Memleketin b...

Suçluyu savcı, savcıyı medya korudu

Babası tarafından öldürülen Yiğitcan T.’nin annesi çocuğunun göz göre göre öldüğünü, polisin ve savc...