Y.O davasında mütalaa verildi, sanığa haksız tahrik indirimi uygulanmaması istendi
Polis koruması ve uzaklaştırma kararlarına rağmen ayrıldığı erkek tarafından öldürülmek istenen ve bir gözünü kaybeden Y.O.'nun davasında savcı mütalaasını verdi.

Koruma kararına rağmen sokak ortasında vurulan ve 22 kez geçirdiği ameliyat sonrasında tek gözünü kaybeden Y.O. davasında, savcı esas hakkında mütalaasını verdi. Sanık Ömer Faruk A.’nın kasten öldürmeye teşebbüs, birden fazla kişiyle tehdit, hakaret suçlarından yargılanması talep edilerek haksız tahrik indiriminden de yararlanmaması yönünde mütalaa verildi. 

KARAR DURUŞMASI 15 EKİM’DE

Defalarca koruma kararı almasına rağmen ayrıldığı Ömer Faruk A.'nın silahlı saldırısına uğrayan ve 22 kez ameliyat geçirdikten sonra tek gözünü kaybeden Y.O'nun istinaftan dönen dosyasının 9. duruşması Ankara Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Savcı, esas hakkındaki mütalaasında sanık Ömer Faruk A’nın tutukluluğunun devamını isterken haksız tahrik indirimine ise yer vermedi. Ayrıca tutuksuz yargılanan sanık Berkcan A ile Yunus E’nin de olay yerinde olduğunu kabul etti. Y.O’nun avukatları mütalaaya cevap için ek süre talebinde bulundu. Karar duruşması 15 Ekim 2020 tarihine ertelendi.

NE OLMUŞTU?
Daha önce defalarca koruma kararı almasına rağmen yine koruma kararı aldığı bir gün ayrıldığı erkek tarafından sokak ortasında pompalı tüfekle saldırıya uğrayan Y.O., geçirdiği 22 ameliyat sonrasında tek gözünü kaybetti. Yerel mahkemenin hem sanığa verdiği cezayı hem de tahrik indirimini az bulan İstinaf Mahkemesi kararı bozdu. Y.O.'nun 9. celse duruşmasında sanık Ömer Faruk A., “Kasten öldürme, hakaret, tehdit” suçlamalarıyla yargılanıyor.


İlgili haberler
‘Y.O.’yu yalnız bırakmayalım’

ÖHD, ÇHD ve İHD Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Komisyonları, Y.O.’yu sistematik şiddete maruz bırakan f...

Y.O. Davası| Pompalı tüfekle evin önünde bekleyene...

Y.O.’yu koruma kararına rağmen sokak ortasında vuran Sanık Ömer Faruk A.’nın yargılamasına devam edi...

Sanıktan yine aynı savunma ‘erkeklik onuruma sığdı...

Barışma teklifini kabul etmediği gerekçesiyle eşine tornavidayla saldıran sanık yine bilindik savunm...