YTÜ öğrencilerinden tepki: #MelisSezenYalnızDeğildir
Oyuncu Melis Sezen, Altın Kelebek törenindeki kıyafeti nedeniyle eski MHP'li vekil Ahmet Çakar tarafından hedef gösterildi. YTÜ öğrencileri Çakar'ın söylemlerine tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Melis Sezen’in bir ödül törenine katılırken giymiş olduğu kıyafet hakkındaki yorumları ve hedef göstermesiyle gündeme gelen eski MHP Milletvekili Ahmet Çakar’a Yıldız Teknik Üniversitesinden kadınlar da tepki gösterdi.

YTÜ Kadın Çalışmaları Topluluğundan (YTÜ KAÇAT) Eda, “Çok sinir bozucu bir olay. İnsanın aklıyla dalga geçiyorlar resmen. Torunu yaşındaki kızın giydiği elbiseyi konuşarak ne amaçladıklarını cidden anlamadım. Şaka gibi geliyor artık” diyerek tepkisini dile getirdi.

‘BU SÖZLER AHLAKSIZLIĞIN TA KENDİSİ’

Kadın Çalışmaları Topluluğunun bir diğer üyesi Sibel ise “Kadına yapılan psikolojik, fiziksel her türlü şiddetin arttığı dönemde sosyal medya mecralarından topluma örnek olacak, şiddet eğiliminden uzak, eşitlikçi bir tavır beklerken sözde eski milletvekilimiz bir kadının özgürce giyinmesi hakkında ‘kanunen suçtur’ diyor. Bu hangi kanunda yazıyor?” diye soruyor ve devam ediyor: “Türkiye Cumhuriyeti, Anayasası’nda her ne kadar uygulanmasa da eşitlikçi, laik, sosyal bir hukuk devleti. Bu devletin milletvekili, kadının başarısını kutlamak yerine görmezden gelip kıyafetiyle eleştirmekte. Kadının adını dikkate almayıp sadece görünüşüyle yargılamak, başarısını görmezden gelmek ve ona böyle çirkin ithamlarda bulunmak ahlaksızlığın ta kendisi. Toplumun sorununun giyim tarzı olduğunu düşünen milletvekilleri toplumun asıl sorunlarına ne zaman değinecek orası da büyük bir merak konusu. 19 yaşında daha yolunun çok başında bir kadın olarak şunu söylemem gerekiyor ki hayallerim var. Bir şeyler yapmak istiyorum. Ses çıkaracak, farkındalık yaratacak şeyler. Ve bir gün bunları yaptığımda herkesin yüzünde gururlu bir bakış görmeyi beklerken kıyafetimle alakalı ahlaksız bir yorum yapılması, başarımın yok sayılması beni yaralar. Sadece beni değil benim gibi hayallerini takip edip ulaşmaya çalışan her genç kadını yaralar. Bu zinciri kırmalıyız. Birbirimizin elinden tutmalı, bu tip saygısızlıklara ses çıkarmalıyız. Kadının adını kabullenip ona saygı duyduğumuzda, eşit hakları verdiğimizde dünya çok daha farklı, çok daha nefes alınabilir bir yer olacak.”

YTÜ KAÇAT’ın mesajı şöyle:
Her gün tanıklık ettiğimiz kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet oldukça büyük bir kaynaktan besleniyor: eşitsizlikten. Kadınların ne giydiği, ne yaptığı, hangi saatte nerede olduğu, nasıl davrandığı özgürlüğün bir gereksinimi olarak kendi sorumluluklarında ve toplumun hiçbir kesimi için kışkırtıcı, yoldan çıkarıcı veya “ahlaksızca” unsurlar olarak değendirilemez. Yaşanılan hiçbir şiddetin sebebi olarak sunulamaz. Asıl ahlaksızca olan kadınları bedenleri ve görünüşleri ile yargılamak, bu yargıları topluma mal etmek ve kişileri hedef göstermektir. Sergilenen tavır ve davranışları kınıyor, her kadının özgürce yaşadığı bir ülke için ısrar edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz. #MelisSezenYalnızDeğildir

Fotoğraf: Eski MHP Milletvekili Ahmet Çakar'ın konuştuğu Akit TV yayınından ekran görüntüsü

İlgili haberler
Fabrikada bu kez de kılık kıyafetimiz dert oldu!

'Sendikalaştıktan sonra direkt kadınlara yönelik çeşitli kısıtlamalar gelmeye başladı. Bunlar aslınd...

Kadına şiddeti önleme mi, aileye kadını mahkûm etm...

Şiddet Araştırma Komisyonunda neler konuşuldu, neler tartışıldı? Diyanet İşleri Bakanlığından Aile B...