Zehra Demir’in intiharına neden olan erkek hakkında tutuklama kararı çıkarılmadı
Kepez’de yaşayan 19 yaşındaki Zehra Demir bir süre arkadaşlık ettiği iddia edilen Süleyman Taruk’un tacizleri nedeniyle intihara zorlandı. Tutuksuz yargılanan sanık firari.

Antalya Kepez’de Zehra Demir’in intihar etmesine neden olan Süleyman Taruk’un “kasten öldürme” suçundan ömür boyu hapis cezası ile 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davanın ilk duruşması dün görüldü.

Dava sanığın mahkemeye beyan ettiği adreste bulunmadığı gerekçesiyle ifadesi alınamadığı için 5 Eylül’e ertelendi.
Sanığın firari olmasına rağmen mahkeme Süleyman Taruk hakkındaki tutuklama talebini reddetti. Duruşma sonrası açıklama yapan Avukat Hadi Cin, “En ağır cezayı ön gören suçlardan biri olduğu için mahkemenin doğrudan tutuklama kararı vermesi gerekirdi” dedi.


NE OLMUŞTU?
Antalya’nın Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi’nde oturan Zehra Demir, iddiaya göre aynı mahallede oturan Süleyman Taruk ile kısa süreli ilişki yaşadı. Daha sonra da ilişkisini bitirdi. Ancak Süleyman Taruk, genç kadının peşini bırakmadı. Zehra’yı sürekli telefonla arayarak taciz etti. Zehra Demir, 10 kez cep telefonu numarasını değiştirmek zorunda kaldı. İlişkiyi sürdürmek için taciz ve psikolojik baskıdan vazgeçmeyen Taruk, 28 Eylül günü bir kez daha Zehra Demir’i telefonla aradı. İddiaya göre genç kadını yeniden arkadaş olmadıkları takdirde yaşadıklarını ailesine anlatmakla tehdit etti.
Aynı günün akşamında da misafirleri bulunan Demir Ailesi’nin kapısına gelip, zile bastı. Kapıya çıkan aile fertlerine, Zehra Demir ile konuşmak istediğini söyledi. Olay çıkmasından korkan aile üyeleri, baba Hakim Demir’in “Kim geldi” sorusuna tanımadıkları birinin yanlışlıkla zile bastığı yönünde yanıt verdi. Kapı zili tekrar çalınca da Zehra Demir’in 2 kardeşi, apartmanın kapısına indi. İki kardeş, kapı önünde bekleyen ve elinde bıçak olan Taruk’u gitmesi yönünde uyardı. Taraflar arasında tartışma sürerken Zehra Demir, 4’üncü kattaki evlerinin penceresinden atladı.


İlgili haberler
Şengül Karaca’nın evinde keşif yapıldı: İntihar de...

Erkek arkadaşı tarafından evinin camından itilerek öldürülen Şengül Karaca’nın oturduğu mahallede ke...

Şule’nin ölümü intihar değil cinayet

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybeden, ölümünün intihar...

GÜNÜN RAKAMI: Hindistan’da kadın intiharları...

Dünyada kadın intiharlarının neredeyse yüzde 40’ı Hindistan’da gerçekleşiyor. Üstelik bu rakamlar so...