Zeynep Şenpınar davası 20 Nisan’a ertelendi
Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından öldürülen Zeynep Şenpınar davasının Muğla’da görülen 2’nci duruşması, sanığın Adli Tıp Kurumundan ‘ceza ehliyeti raporunun’ gelmemesi nedeniyle ertelendi.

Muğla’da, 24 yaşındaki Zeynep Şenpınar’ı darbettikten sonra göğsünden bıçaklayarak öldürdüğü için tutuklanan Boksör Selim Ahmet Kemaloğlu’nun yargılandığı davanın ikinci duruşması Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

YARGI, KADINLARI KATLEDEN ERKEKLERİ KORUYOR

Duruşma öncesi kadın örgütleri Muğla Adliyesi önünce açıklama yaptı. Birçok siyasi parti, dernek ve sendikanın yer aldığı Menteşe Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Sultan Turgun “Bugün burada, sekiz ay önce Muğla’da hunharca katledilen Zeynep Şenpınar için adalet talebiyle toplandık. Muğla’da daha önce öldürülen Sedef, Zübeyde, Cansu, Fulya, Güleda ve Türkiye’deki en yakınındaki erkekler tarafından öldürülen yüzlerce kadın gibi… Sadece Muğla’da değil, her yerde, her gün kadınları katledenler biraz daha cesaret kazanıyorlar. Ve ne yazık ki işledikleri suçlar hak ettikleri cezayı bulmadığı gibi neredeyse ödüllendiriliyor. Çok yakın bir zamanda Güleda Cankel davası gibi kapsamlı bir cinayet dosyasında İstinaf Mahkemesinin dosyanın tümünü okumaya dahi yetmeyecek 6 gün gibi kısa bir sürede jet hızıyla karar verebilmesi, bize bir kez daha göstermektedir ki yargı mekanizması gerçek adaletin tesisi için değil gencecik bir kadını vahşice katleden erkeğin korunması için işletilmektedir. Bu koşullar altında Zeynep Şenpınar’ın ölümüne neden olan bir değil, daha fazla fail bulunduğunu açıkça görmek gerekiyor” dedi.

KADINLARI KORUMAYANLAR KADIN ÜNİVERSİTELERİNİ HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR

Kadınlara yönelik şiddete karşı ülke sınırları içinde yürürlükte olan ulusal ve uluslararası hukuk kurallarını; İstanbul Sözleşmesi’ni, Türk Ceza Kanunu’nu ve 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadın Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u hatırlatan Turgun, kadınların korumayanların genç kadınları taciz, tecavüz ve şiddetten koruyacağı iddiasıyla ‘kadın üniversiteleri’ni hayata geçirmeye çalıştığını ifade etti. Turgun, “Her fırsatta kadın düşmanlığını kamuoyunda meşrulaştırmaya çalışanlar; en az katil Ahmet Selim Kemaloğlu kadar suçludurlar. Kadın cinayetleri politiktir” diye konuştu.

Duruşmada, olay yerine giden polis ve sağlık ekipleri tanık olarak dinlendi. Dava Adli Tıp Kurumundan istenilen sanığın “ceza ehliyeti raporunun” gelmediği gerekçesiyle 20 Nisan tarihine ertelendi


İlgili haberler
Öldürülen Zeynep Şenpınar’ın annesi: Kızım hayır d...

Zeynep Şenpınar’ı öldüren Selim Ahmet Kemaloğlu’nun yargılandığı davanın birinci duruşması görüldü....

Zeynep Şenpınar’ın annesi: Kadınlar ölmesin artık

Kızının katili hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenmesi üzerine ‘Kızım kemiklerin sızlamasın. Kati...

Muğla’da öldürülen Zeynep Şenpınar için kadınlar t...

Muğla’da öldürülen Zeynep Şenpınar için düzenlenen televizyon programında sendika temsilcileri, üniv...