Zeynep Şenpınar’ın annesi: Kadınlar ölmesin artık
Kızının katili hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenmesi üzerine ‘Kızım kemiklerin sızlamasın. Katilinin müebbetini istediler’ diyen anne Aruz Şenpınar, kadın cinayetlerinin son bulmasını talep etti.

Muğla’da Zeynep Şenpınar’ı (25) öldüren milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu (26) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi. Kızının mezarını ziyaret eden ve Demirören Haber Ajansına konuşan anne Aruz Şenpınar, “Kızım kemiklerin sızlamasın. Katilinin müebbetini istediler” dedi. “Zeynep’in suçu neydi ki öldürdü? Pınar’ı niye öldürdüler” diye soran anne Şenpınar, “Kadınlar ölmesin artık” çağrısında bulundu. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden geçen yıl mezun olan Zeynep Şenpınar, 24 Mayıs’ta Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından darbedilip bıçaklanarak öldürülmüştü. Kendisini de yaralayan katil Kemaloğlu, tedavisinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanmıştı.

Cinayete ilişkin Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanarak Kemaloğlu hakkında “Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek” suçundan iddianame hazırlandı. Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, katil Selim Ahmet Kemaloğlu’nun ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılması talep edildi.

Davanın ilk duruşması 8 Ekim’de Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

ANNE ŞENPINAR: ZEYNEP’İ NİYE ÖLDÜRDÜLER, PINAR’I NİYE ÖLDÜRDÜLER? KADINLAR ÖLMESİN ARTIK
Demirören Haber Ajansının aktardığına göre kızının mezarını ziyaret eden anne Aruz Şenpınar, Pınar Gültekin’in öldürülmesine de isyan ederek, “Pınar’ı niye benim Zeynep’im gibi öldürdüler? Zeynep kemiklerin sızlamasın, katilin için müebbet hapis istediler. İnşallah katil yattığı yerden çıkamaz” diye konuştu.

Katil için “Hiç çıkmasın oradan” diyen anne Şenpınar, şöyle devam etti:

“Bu yönden ben bütün büyüklerimden yardım istiyorum. Başka hiçbir şey istemiyorum, bu katili ömür boyu bırakmasınlar. Benim yüreğim yanıyor. Pınar’ın annesi de babası da şimdi benim gibidir. Allah yardım etsin. Pınar için de çok üzüldüm aynı benim kızım gibi oldu… Zeynep’in suçu neydi ki öldürdü? Pınar’ı niye öldürdüler? Kadınlar ölmesin artık.”

İlk duruşmaya ailece katılacaklarını ifade eden Aruz Şenpınar, “İlk duruşmaya ben de katılacağım, ağabeyleri de katılacak. Orada katile soracağım, ‘Kızım sana ne yaptı ki öldürdün, sen Zeynep’i ne için öldürdün? Zeynep’i öldürürken sana ne dedi’ diye soracağım. Allah onun belasını versin. Zeynep öğretmen olacaktı, görevine gidecekti, talebelerini okutacaktı” dedi.


İlgili haberler
Zeynep Şenpınar’in katili milli boksör hakkında ağ...

Muğla’da 25 yaşındaki Zeynep Şenpınar’ı darbedip bıçaklayarak öldüren milli boksör Selim Ahmet Kemal...

Muğla’da kadınlar Zeynep Şenpınar için oturma eyle...

Muğla’da üniversiteli genç kadınlar, ayrıldığı milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından katledi...

Zeynep Şenpınar’ın arkadaşları: Alışmayacağız, yıl...

Muğla’da ayrıldığı erkek milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından katledilen Zeynep Şenpınar’ın...