Zihinsel engelli Havva’ya tecavüz eden sanıklar beraat etti!
Giresun’da yüzde 75 zihinsel engelli Havva K’ye tecavüz eden iki erkeğin yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Tüm delillere rağmen sanıklar beraat etti.

Giresun’da 27 yaşındaki yüzde 75 zihinsel engelli Havva K. 2016 yılında O.Y. ve M.Ç. tarafından tecavüze uğradı, tehditle susturulmaya çalışıldı. Tecavüz sonucu hamile kalan Havva hamile kaldı, ailesinin durumu fark etmesi üzerine dava açıldı, bu sırada yasal kürtaj süresi dolduğu için çocuğu da doğurmak zorunda kaldı.

Dava boyunca sanıklar “Rızası vardı” diyerek suçu örtbas etmeye çalıştı. Havva ile yüz yüze yapılan görüşmeler sonucunda çıkan her raporda yüzde 75 engelli olduğuna dikkat çekilirken Adli Tıp Kurumu Havva ile görüşme bile yapmadan sadece diğer raporlara bakarak zihinsel engel olmadığını savundu. Davanın gidişatını etkileyen bu kanaat sonucunda, sanıklar dava boyunca tutuksuz yargılandı ve hiçbir davaya katılmadı.

HAVVA’NIN BABASI: BEN ADALET İSTİYORUM
Bugün görülen karar duruşmasında konuşan baba Avni K. sanıkların tutuklanmasını istedi: “Ben çocuğumun engelli olduğunu söyledim ve buna dair evraklar mevcut. Sanık silahla eve girip benim çocuğumu mağdur etti. Benim çocuğumun hakkı savunulmuyor, anlamıyorum. Ben adalet istiyorum. Çok çileler çektim. Mağdur durumdayım. Çocuğumun engelli olduğuna dair raporlar var” dedi.
Davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı avukatı Fatma Şişman da sanıkların tutuklanmasını isteyerek “Mağdurun ısrarlı ifadesinden de anlaşıldığı gibi sanık silahla mağdurun iradesi dışında zorla eylemde bulunmuştur. Her iki sanıktan da şikayetçiyiz” dedi.

Ancak tüm taleplere, itirazlara ve delillere rağmen sanıklar yargılandıkları “nitelikli cinsel saldırı” ve “konut dokunulmazlığı ihlali” suçlarını işlediklerine dair somut delil olmadığı gerekçesiyle beraat etti.

ONCA RAPORA RAĞMEN ‘MUKAVEMET EDEBİLRDİ’ DENDİ
Davaya ilişkin Ekmek ve Gül’e konuşan Havva’nın avukatı Selin Nakıpoğlu, Giresun Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinden, Çapa Tıp Fakültesinden mağdurun kendi işlerini görecek akıl sağlığının olmadığı, kendi işlerini göremeyeceği, mukavemet edemeyeceği kanaatine vardığını ve bu raporların Havva ile yapılan görüşmelerden sonra hazırlandığını ifade etti: “Ancak sanık itirazları sonrası Adli Tıp Kurumu sadece raporlara bakarak Havva ile görüşme bile yapmayarak sanıklara mukavemet edebileceği, kendi işlerini yapabileceği gibi bir karara varıyor. Bu bir çelişki. Mahkeme bu çelişkiyi sorgulamadı” diye konuştu.

BU KARARDA ADALET YOK
Karara tepki gösteren Nakıpoğlu “16 yıllık avukatlık hayatımda böyle adaletsiz bir karar görmedim. Soruşturma aşaması eksik. Havva’yı her gören kurum asla mukavemet edemeyeceğini söylüyor. Ama Havva’yı görmeyen Adli Tıp Kurumu tam tersini söylüyor. 39 kiloluk Havva 90 kiloluk sanıklara karşı nasıl mukavemet edebilir? Sanıklar güle oynaya yargılandı. Duruşmalara gelmediler bile. 2 satırlık bir kararla mahkeme sanıkların beraatine karar verdi. Esasa ilişkin her talebimiz reddedildi. Bu kararda adalet yok” diye konuştu.

‘HAVVA İÇİN ADALETİN PEŞİNDEYİM’
Avukat Selin Nakıpoğlu, karara itiraz edeceklerini belirterek “Bu karar, bu adaletsizlik asla kabul edilemez. Sanıkların suçlu olduğuna dair o kadar çok delil var ki. Havva için adaletin peşindeyim sonuna kadar. Onun gözyaşlarının peşindeyim!” dedi.

İlgili haberler
Polis kadına tecavüz etti, amirler üzerini örtmeye...

İstanbul’da polis taksiden indirip, polis aracında alıkoyduğu kadına tecavüz etti. Kadına ‘Onun ceza...

GÜNÜN TEPKİSİ: Mahkemenin ‘Mağdur erkeksi, tecavüz...

İtalya'da bir mahkemenin, tecavüz suçlamasında bulunan bir kadının ‘erkeksi’ olduğu gerekçesiyle suç...

Ankara Üniversitesi öğrencileri: Tecavüzcü, tacizc...

Yanında çalışan hekime cinsel saldırıda bulunduğu için tutuklanan öğretim üyesi Hasan Bilgili, öğren...