Zorla kuzeniyle evlendirildi, ailenin kararıyla öldürüldü!
4 yıl önce istemediği halde amcasının oğlu ile evlendirilen Çiğdem Pala’nın 2016’da kocası tarafından aile meclisi kararıyla öldürüldüğü ortaya çıktı.

Diyarbakır’da, 2016 yılında eşi Doğan Pala tarafından, yatak odasında başından vurarak öldürülen Çiğdem Pala’nın, aile meclisi kararıyla öldürüldüğü ortaya çıktı. Çiğdem Pala’nın, 4 yıl önce istemediği halde amcasının oğlu ile evlendirildiği anlaşıldı.
Yenişehir ilçesinde 29 Ağustos 2016 günü Doğan Pala, 3 çocuk annesi, eşi Çiğdem Pala’yı, yatak odasında başından vurarak öldürüp, kayıplara karıştı.
Polis, Çiğdem Pala’nın evlenmeden önce başkasını sevdiğini, bu kişinin genç kızı ailesinden istediğini, genç kızın istememesine rağmen 4 yıl önce zorla amcasının oğlu Doğan Pala ile evlendirildiğini. Araştırmanın sonunda gözaltına alınan çiftin amcası B.P, kasten öldürmeye azmettirme iddiasıyla tutuklandı.
Soruşturmayı tamamlayan savcılık, firarda bulunan Doğan Pala hakkında ‘tasarlayarak öldürme’, çiftin amcaları 39 yaşındaki B.P, halaları 54 yaşındaki A.P ile 55 yaşındaki H.P ve baba anneleri 71 yaşındaki N.P hakkında ise ‘kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle iddianame hazırladı.

PLANLANMIŞ İNFAZ!
İddianamede, Çiğdem Pala’nın daha önce sevdiği kişiyle görüşmeye başladığının konuşulması üzerine, amca B.P’nin, Doğan Pala’ya eşini öldürmesi gerektiğini söylediği belirtildi. Savcı, cinayette kullanılan ve bulunamayan tabancayı B.P’nin, yeğeni Doğan Pala’ya verdiğini, olayın planlanmış infaz olduğunu ifade etti. Aile meclisinin olaydan kısa bir süre önce toplanarak Çiğdem Pala için ölüm kararını aldığını kaydeden savcı, şüphelilerin töre saikiyle, eylem ve fikir birliği içerisinde, planlayarak hareket ettiklerini ve Çiğdem Pala’yı öldürttüklerini belirtti.
Çiğdem Pala’nın kız kardeşi C.İ, iddianameye geçen ifadesinde ablasının aile meclisi kararıyla öldürüldüğünü anlattı. Pala’nın küçük oğlu M.P ise ifadesinde, babasının eve geldikten sonra yatak odasına gittiğini, kendisine diğer odaya giderek televizyon izlemesini söylediğini anlatırken, “Babam çıktığı sırada ben odaya gittim. Annemin başında delik vardı ve yüzüne kan akmıştı. Annemi görünce dışarıya çıkıp bağırmaya başladım” dedi.

‘YAPABİLECEĞİNE İHTİMAL VERMEDİM’
İddianamenin kabul edilmesi ardından amca B.P’nin tutuklu, cinayeti işleyen Doğan Pala’nın firari, diğer 3 sanığın ise tutuksuz yargılanmasına Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada ifadesi alınan tutuklu sanık B.P, cinayeti azmettirmediğini ileri sürdü.
Çiftin halaları ve babaanneleri ise duruşmada verdikleri ifadede, Doğan Pala’yı cinayeti işlemek için azmettirmediklerini söyleyerek, suçlamaları reddetti.

TEK TUTUKLU TAHLİYE EDİLDİ
Dosyaya ilişkin esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanık B.P’nin tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Ara kararlarını açıklayan mahkeme, gelinen aşama itibariyle kaçma, gizlenme ya da kanıtları karartması konusunda somut olguların bulunmayışını dikkate alarak, dosyanın tek tutuklu sanığı olan B.P’nin tahliyesine karar verdi. Dava ertelendi.

İlgili haberler
Kadın cinayetleri ve ‘Ne yapmalı?’

Kadın cinayetleri en büyük yaramız. Her ay onlarca kadın için çeltik atıyoruz ölümlere. Burhaniye’de...

Lise öğrencisi Helin göz göre göre katledildi

Pendik’te Helin Palandöken, Mustafa Yetgin tarafından öldürüldü, yanındaki iki arkadaşı ise yaraland...

Helin ve annesi ‘mücadele’ demişti şimdi sıra bizd...

Okuduğu lisenin önünde pompalı tüfekle öldürülen Helin’in yaşamını, çocukluğunu annesinin arkadaşı A...