Zülal Tütüncü’yü öldüren erkek akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia etti
Ege Üniversitesi Öğrencisi Zülal Tütüncü’nün öldürülmesi davasının 1. duruşması görüldü. Sanık olay günü alkolü olduğu için yaşananları hatırlamadığını idda etti, ‘Yeni tanıştık’ dedi.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi Zülal Tütüncü’yü öldüren Günhan Öztürk’ün “Kasten öldürme” suçundan yargılandığı davanın ilk duruşması İzmir Bayraklı Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmayı çok sayıda kadın ve kadın örgütü izledi.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Günhan Öztürk, 18 Aralık gecesi alkollü olduğu için yaşananları hatırlamadığını iddia etti.
Olay günü ailesini Bulgaristan’a uğurladıktan sonra gece gittiği barda Zülal ile tanıştığını ileri süren sanık, beraber alkol aldıklarını, daha sonra sanığın davet etmesi üzerine sanığın evine gittiklerini anlattı. Birlikte olduktan sonra uyuduklarını, sonra bir ara aşağı katta oturan ailesinin evine gidip kılıcı aldığını hayal meyal hatırladığını söyledi. Cinayet öncesine dair tüm detayları anlatan sanık, cinayet anına dair hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Kendine geldiğinde elinde kılıçla sokakta olduğunu, kan izlerini görünce cinayet işlemiş olabileceğini düşünüp polisi aradığını söyledi. Kullandığı psikiyatrik ilaçları alkol ile beraber alması sonucu zaman zaman bilinç kaybı yaşadığını söylene sanık akli dengesinin bozuk olduğunu iddia etti.

‘İNDİRİM İÇİN TASARLANMIŞ BİR HİKÂYE’
Zülal’in cüzdanın içinden çıkan sanığın vesikalık fotoğrafını mahkemeye sunan Zülal’in avukatı iletişim çağında vesikalık fotoğrafın bir gecelik ilişkide sahip olunamayacağını kaydetti. Avukatın, vesikalık fotoğrafın cüzdanda neden olduğunu sorması üzerine sanık, olay gecesi Zülal’in aldığını iddia etti. Sanığın gözaltı tutanağında Zülal’le tartıştıkları ifadesinin yer aldığını kaydeden avukat, ceza indirimi yapılması için tasarlanmış bir hikâyenin anlatıldığını belirtti.

Ardından söz alan sanık avukatı ise, müvekkilinin ifadesinin psikolojik baskı altında alındığını dile getirerek, ifadenin sonradan düzenlendiğini öne sürdü.

Savunma ve tanıkların beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Günhan’ın daha önce cezai ehliyetini etkileyecek hastalıklarının tespiti için gerekli yazıların yazılmasına ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevkine karar verdi. Bir sonraki duruşmada yeni tanıkların dinlenmesine karar verilerek, duruşma 4 Eylül’e ertelendi.

İlgili haberler
Zülal’in arkadaşları tepkili; Medya cinayetleri me...

Ege Üniversitesi öğrencileri, arkadaşları Zülal Tütüncü’nün katledilmesi hakkında çıkan haberlerin c...

Arkadaşları Zülal için eylem yaptı: Artık tahammül...

Ege Üniversitesi öğrencileri ve kadın örgütleri, öldürülen Zülal Tütüncü için eylem yaptı. Kadın cin...

Zülal’in davası emsal olsun

Öldürülen Zülal Tütüncü’nün arkadaşları ‘Davanın takipçisi olacağız, çıkacak kararın tüm kadın cinay...