1 Mayıs 2024 | Kocaeli: 'Bir tarafta aç çocuklarımız, bir tarafta yat kulübünde ıstakoz yiyenler'
Kocaeli'de Emek ve Demokrasi Platformu ve Hak-İş ayrı ayrı 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdi. Emek ve Demokrasi Platformunun kutlamasında işçi ve emekçilerin ekonomik talepleri ön plana çıktı.

Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformunun çağrısıyla saat 12.00’de miting alanına yürüyüş başladı.

Yürüyüşe KESK’e bağlı sendikalar, TMMOB, TTB, TBB, CHP, DEM Parti, EMEP, SOL Parti ve TİP’in yanı sıra Öğretmenler Sendikası, Halkevleri, KHK'lılar Platformu, Kocaeli Çevre Platformu gibi pek çok demokratik kitle örgütü katıldı. CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Yıldızlı, Muhip Kanko, Nail Çiler, DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da yürüyüşe katıldı.

Tertip komitesi tarafından okunan ortak metinde “Açlık sınırı 24 bin TL’yi yoksulluk sınırı 65 bin TL’yi aştı. Buna karşın her iki emekliden biri 10 bin TL aylıkla, 10 milyon asgari ücretli 17 bin TL ile yaşam savaşı veriyor. Gelir adaletsizliği uçurumu gittikçe büyüyor. Bir tarafta her dördünden biri yatağa aç giren, bir öğün yemekleri tasarruf diye kesilen çocuklarımız, diğer tarafta yurt dışında yat kulübünde yediği ıstakoz yemeğini sosyal medya hesabından paylaşanlar, Meclis bahçesinde kebap partisi verenler... Bu düzene artık dur diyoruz” ifadelerine yer verildi.

HAK-İŞ’İN GÜNDEMİ FİLİSTİN OLDU

Hak-İş 1 Mayıs’ı Kocaeli’de bulunan Seka Park’ta kutladı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Aile yükümlülüklerini dikkate alan, adil bir vergilendirme sistemi, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik modeli ve vergi denetiminde etkinliğin artırılmasını talep ediyoruz” dedi. Konuşmasında Filistin’deki saldırılara geniş yer veren Arslan, “Türkiye’nin ve dünya emekçilerinin bütün dünyanın gözleri önünde bir insanlık dramı yaşayan Filistinli kardeşlerimiz, 1 Mayıs'ı kutluyoruz. Filistinli kardeşlerimizle birlik olmaya devam edeceğiz. Bağımsız özgür bir Filistin devleti kurulana kadar desteğimiz devam edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül