Mamaklı kadınlar aile yılı politikalarını tartıştı
Mamak’ta bir araya gelen kadınlar, artan şiddet ve yoksulluğa karşı dayanışma çağrısı yaparak iktidarın kadın ve aile politikalarını eleştirdi, kreş ve sığınmaevi eksikliğine dikkat çekti.

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü öncesi Mamak'ta yaşayan kadınlar bir araya gelerek iktidarın kadın politikalarını, “Aile Yılı,” “Aile ve Nüfus 10 Yılı” konusu üzerine tartıştı. Bir araya gelen kadınlar iktidarın 3-5 çocuk isterken çocukların sağlıklı beslenmeleri, eğitimleri gibi temel ihtiyaçları gündem etmediğini, çalışan ebeveynlerin çocukları için kreş ve etüt merkezlerinin açılmadığını belirtti.

Mamak’ta şiddete uğrayan kadınların gideceği bir sığınmaevinin ya da şiddeti önlemek için bir çalışmanın olmadığını vurgulayan bir kadın “Aile Yılı” konusunda “Bir taşla birkaç kuş vurarark, ucuz işgücü yetiştirmek, yaşlı ve engelli bakımı kadınların omuzlarına yıkılıyor. Mamak’ta her geçen gün yoksulluk ve şiddet kadınların hayatlarını daha da zorlaştırıyor. Kadınlar, market market gezerek ucuz ürün bulma telaşındalar. Yoksulluk ve işsizlik şiddeti artarken işçi ve emekçilerin yaşamını kolaylaştıracak, işsizliği azaltacak, gelirleri arttıracak tedbirler gündeme getirilmiyor” diyor.

Bir araya gelişlerin tekrarlanmasI gerektiğine dikkat çeken kadınlar kadın dayanışmasının arttırılmasının; kadınların şiddete, yoksulluğa ve kadınların kazanılmış haklarını yok sayan politikalara karşı birlikte mücadele etmekten başka çaresi olmadığı vurgulandı. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


Editörden