1 Mayıs 2024 | İstanbul'da 1 Mayıs yasağı
1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde illerde kutlamalar, mitingler ve açıklamalar yapılacak. İstanbul'da Saraçhane Meydanında toplanmalar başladı.

İstanbul'da işçiler ve emekçiler, yolların araç trafiğine kapatılması sebebiyle 1 Mayıs kutlamaları için buluşma noktası olarak belirlenen Saraçhane'ye yürüyerek gidiyor. Yenikapı durağında buluşan yurttaşlar buluşma noktası olarak belirlenen Pertevniyal Lisesi önüne doğru yürümeye başladı. Kitle "Barbarlık yenilecek, işçi sınıfı kazanacak", "Sermaye mezara, emek iktidara", "Katil İsrail, işbirlikçi AKP" sloganları atıyor.ÖHD İstanbul Şubesi, şimdiye kadar aralarında basın emekçileri ve avukatlarında olduğu en az 150 kişinin gözaltında olduğunu duyurdu.

Kadın işçiler, emekçiler, öğrenciler talepleriyle 1 Mayıs alanındalar.


1 Mayıs'a katılan bir öğrenci Saraçhane Meydanı'nda "Okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek" talebini dile getirdi, arkadaşlarının yemek yiyemediğini, bunun büyük bir utanç olduğunu söyledi.


Saraçhane Meydanı'na iş kıyafetleriyle gelen bir yemekhane işçisi taşeron çalıştırmanın yasaklanmasını istedi.

DİSK'in Saraçhane'deki polis barikatının açılmaması üzerine 1 Mayıs programını sonlandırması, işçilerin tepkisine sebep oldu. DİSK üyesi işçi, "Gerçekten Taksim'e yürüyeceğimizi düşünmüştük, hayal kırıklığına uğradık" diyerek duygularını ifade etti.

Manşet fotoğraf: Evrensel