Türkiye'de 1 Mayıs 2024 | İş, ekmek, özgürlük ve barış için kadınlar sokakta
Türkiye'nin dört bir yanında işçi ve emekçi kadınlar 1 Mayıs'ta sokakta.

ANKARA:

Tuzluçayır'da kadınlar Ankara’da mitingin gerçekleşeceği alana gitmek için Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinde buluştu, yola çıktı. 

Kadınlar 1 Mayıs alanında taleplerini dile getiriyor:


Fotoğraf: Ekmek ve Gül

ESKİŞEHİR:

Disk Türk iş Kesk TMMOB ve Ebto'nun çağrısıyla Haller gençlik merkezi önünde toplanan Eskişehirli işçi ve emekçiler cumhuriyet meydanina yürüdü. Eskişehir'de kadınlar 1 Mayıs alanından sesleniyor: "Emeğimiz, geleceğimiz ve haklarımız için alandayız."

ADANA:

Bugün Adana’da 3 ayrı 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirildi, işçiler farklı alanda bir araya getirilmediği 1 Mayıslardan ilkini Türk İş 1 Mayıs’ta Adana 4. Bölge Temsilciliği 1 Arif Nihat Asya Parkı’nda gerçekleştirdi. Hemen her iş kolundan işçilerin olduğu alanda işçiler taleplerini sloganlarla, döviz ve pankarları ile dile getirdi. Ekmek ve Gül'e konuşan işçilerden Rana Akgün, “Servis olanağımız yok. Servis istiyoruz. Çalıştığımız kurumlar uzak olduğu için kadınlar olarak sıkıntı çekiyoruz. KHK’nın kalkmasını, eşitlik istiyoruz. Tayin hakkı, eğitim farkımızı istiyoruz. Üniversiteyi bitiren bir çok arkadaşımız şuan eğitim farkını alamıyor” dedi. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İZMİR:

İzmir'de işçi ve emekçi kadınlar 1 Mayıs'ta taleplerini dile getirdi: "Asgari ücrete zam, şiddetsiz, özgür ve insanca yaşam istiyoruz."


DENİZLİ: 

Denizli'de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı. Çinar meydandan başlayan yürüyüşe işçiler, sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler katıldı. 1 Mayıs alanında kadınlar, artan yoksulluğa ve sömürüye karşı insanca yaşam, eşit işe eşit ücret, kıdem tazminatlarının güvenceye alınması, sendikal hak ve özgürlüklerini talep etti. 

AYDIN- SÖKE:

Aydın, Söke'de kadınlar, talepleriyle 1 Mayıs alanındaydı.