3 aylık hamile kadın, ‘savaşa hayır’ dediği için bir haftadır gözaltında
‘Savaşa hayır dediği için bir haftadır gözaltında tutulan 3 aylık hamile Feride Eliaçık, bugün sabah saatlerinde savcılığa sevk edildi, mahkemeye çıkarılması beklenen Eliaçık’ın sorgusu devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Afrin operasyonuyla ilgili ‘sokağa çıkanlara gereken müdahaleyi yaparız’ tehdidinin ardından, sadece sokağa çıkan değil, sosyal medya üzerinden düşüncesini açıklayanlara karşı da cadı avı başlatıldı.

İzmir’de 23 Ocak Salı günü sabah saatlerinde evlerine yapılan baskında gözaltına alınan üç aylık hamile ve 3 yaşında bir kız çocuğu annesi olan Feride Eliaçık, “savaşa hayır” dediği için bir haftadır gözaltında tutuluyor. Eşi Serdar Eliaçık’ın Ekmek ve Gül’e verdiği bilgilere göre Feride Eliaçık bugün savcılığa sevk edildi. Savcılık sorgulamasının ardından ise mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Yaklaşık 5 saattir savcılık sorgulamasının sürdüğünü söyleyen Serdar Eliaçık, “Bekliyoruz umudumuz bugün mahkemeye çıkarılması ve serbest bırakılması” dedi.

‘EŞİM VİCDANEN SAVAŞA HAYIR DEDİĞİ İÇİN GÖZALTINA ALINDI’
Eşiyle hiç görüşemediğini avukatları aracılıyla haber aldıklarını aktaran Eliaçık, “Kasıklarında ağrı olduğunu biliyoruz. Onun dışında durumu iyi” diye bilgi verdi. Eşinin hamilelik süreçlerinde alması gereken ilaçları alıp alamadığını sorduğumuz Eliaçık, gözaltına alınırken kendisine verdiğini bu yüzden de alabildiğini aktardı. 3 yaşındaki kızının durumunu ise, “Hem çok sinirli, hem de çok durgun. Bütün oyuncaklarını atıyor, eşim çalışmıyordu, annesinden hiç ayrılmamıştı. Onu özlüyor” sözleriyle aktardı.

Eşinin gözaltına alınması hakkındaki düşüncelerini de aktaran Serdar Eliaçık, “Savaşa hayır demek bir insan hakkıdır. Her insan savaşa hayır diyebilir. Eşim vicdanen savaşa hayır dediği için gözaltına alındı. Bu durum gerekçe ne olursa olsun, hangi koşullarda olursak olalım kabul edilemez” dedi. Serdar Eliaçık, “Eşimin arkasındayım. Yanlış bir şey yapmadı. Bütün kadınların bir anne duygusuyla savaşa hayır demesini isterim. Çünkü savaşanı da öleni de kadınlar doğuruyor” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde de 5 aylık hamile olan Neslihan Karyemez, Emek Partisi'nin savaş karşıtı bildirilerini dağıttığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

İlgili haberler
Emek Partili kadınlar: Savaşın parçası olmayacağız...

Afrin operasyonuna dair açıklama yapan Emek Partili kadınlar ‘Savaş olmayan yere savaş götürmek kadı...

Barış anneleri: Savaşı birlikte durduralım

Barış Anneleri Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna tepki göstererek “Kimsenin ölmesini istemiyo...

GÜNÜN MEKTUBU: Savaş nedir?

Birileri gücüne güç katacak, ülkesinde kaybettiği oyları yeniden toparlayacak diye çocuklara bunları...