7 yaşındaki çocuğu istismar eden faile 16 yıl hapis
Pendik'te 7 yaşındaki çocuğu istismar eden İ.K isimli erkek 16 yıl hapis cezası aldı

İstanbul'un Pendik ilçesi, Fatih mahallesinde 7 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar eden 50 yaşlarındaki İ. K. ikinci duruşmasına çıktı. Mahkeme İ.K’nin kişi hürriyetinden yoksun kılmak suçundan 6 yıl, basit istismar suçundan 10 yıl, toplamda 16 yıl ceza almasına karar verdi.

Davaya katılan sanık İ.K. ve istismara maruz kalan çocuğun ailesi davaya katıldı, duruşmada sanığın savunması alındı. Sanık İ. K. "Ben mütealayı kabul etmiyorum, teknolojinin gelişmiş olduğu çağda neden mağdurun boynundaki morluğa ilişkin fotoğraf çekilmemiş. Ayrıca mağdur geçen celse sıkı sıkı elinden tuttuğumu söylemektedir. Ancak fotoğraflarda ben önde o arkada yürümektedir her şey dosya içerisinde bellidir, beratime karar verilmesini talep ediyorum. Ben bu günahı işlemedim. Eğer kim yapmışsa onu Allah'a havale ediyorum ben böyle bir pislik yapmadım. Benim bir ay önce annem vefat etmiştir. Ben nasıl böyle bir şey yapabilirim. Ben 45 bin - 50 bin maaş alan bir insanım. İstesem bu parayla sahilde her şeyi yapabilirim ama böyle bir azgınlık yapmadım" dedi.

Mahkeme, kamera kayıtları ile tüm dosya kapsamından sanığın savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu kanaatine vardı. Çocuk istismarı faili İ.K'ye "12 yaşından küçük çocuğa karşı çocuğun basit cinsel istismar" ve "çocuğa karşı cinsel amaçlı olarak kişi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından toplamda 16 yıl ceza verildi.

UMUYORUZ DEVAMINDA İNDİRİM ALMAZ

Davayı takip eden Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği adına duruşma sonrası Adile Doğan açıklama yaptı:

"Toplam 16 yıl ceza aldı. 6 yılı çocuğu alıkoymak, 10 yıl da çocuğa istismardan ceza aldı. Buna seviniyoruz çünkü böyle cezalar sıkça yaşamıyoruz. Bu bizim açımızdan bir örnek. Çünkü çocuklar açısından korkunç cezalar veriyor mahkeme salonları. Ama biz buradan sonuç aldık, aile ile birlikte mücadele ettik ve nihayetinde bir çocuğun daha hakkını savunmuş olduk umuyoruz ki devamında indirim almadan bu cezayı sonuna kadar yatması" diyerek mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
5 yıllık dava, 575 lira nafaka

'Polisi aradığımda kimi ekipler; çocukların babası, barışma çabasında olan bir eş gözüyle bakıyor. Ç...

Zeren’in ardından KYK’da koşullar düzelmedi, mücad...

‘Yurtta ölmüyorsak bile yemekhanesinde zehirlendiğimiz için hastaneye kaldırılıyoruz. Veya zehirli b...

Medeni Kanun'a saldırı çalıştayı

Adalet Bakanı Tunç çalıştayda, boşanmaları zorlaştıracak arabuluculukla kadınları hedef aldı. Tunç,...